DOLAR 34.09 ₺
EURO 38.13 ₺
STERLIN 45.43 ₺
G.ALTIN 2,845.75 ₺
BTC 63,030.28 $
ETH 2,454.24 $
BİST 9,975.61

Batı Trakya Türkleri Yurtdışı Çıkış Harcı Alınmaması Talebi

GündemYerelEdirne 12
Yayınlama: 26 Haziran 2024 Çarşamba 10:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi ve Keşan Şubesi, Batı Trakyalı vatandaşlardan yurtdışı çıkış harcı alınmamasının azınlık mensuplarını olumsuz etkileyeceğini belirtti. Dernekler, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 3000 TL olarak belirlediği yeni tasarıya karşı çıkarak Türkiye Cumhuriyeti'nin desteğine vurgu yaptı.

Batı Trakya Türkleri Yurtdışı Çıkış Harcı Alınmaması Talebi

Batı Trakya Türkleri, yurtdışı çıkış harcı ücretine karşı çıkıyor! Batı Trakya Türkleri Dayanışma Dernekleri, azınlık mensuplarını olumsuz etkileyeceğini belirtiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın önerdiği 3000 TL'lik harca tepki yağıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin desteği hayati önem taşıyor.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi ile derneğin Keşan Şubesi tarafından Batı Trakyalı vatandaşlardan yurtdışı çıkış harcı alınmamasını bölgede yaşayan azınlık mensuplarını olumsuz etkileyeceğini açıkladı.

 Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezi ile derneğin Keşan Şubesi tarafından Batı Trakyalı vatandaşlardan yurtdışı çıkış harcı alınmaması konusunda yazılı bir açıklama yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle;

“Gelir İdaresi Başkanlığı'nın Maliye Bakanlığı'na sunmuş olduğu yeni tasarıda yurtdışı çıkış harcının 3000 TL olarak belirlenmesi teklifi, özellikle Batı Trakya’da yaşayan azınlık mensuplarımızı olumsuz etkileyecektir. Batı Trakya'da yaşayan soydaşlarımız ile Türkiye’de yaşayan ailelerinin bir araya gelmesini engelleyebilecek bu düzenleme, toplumsal ve ailevi bağların korunması açısından ciddi sıkıntılar doğuracaktır.

Her türlü baskıya rağmen Batı Trakya'da yaşayan azınlık mensuplarının yegâne desteğinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu ve bu desteğin Türkiye’de yaşayan soydaşlarımızın bölgeye sıklıkla gitmesiyle daha yoğun şekilde hissedildiğini net bir şekilde ifade edebiliriz.

Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarına rağmen Yunan vatandaşlığını kaybetmiş yakınlarının halen sıklıkla bölgeye gitmesi, bölge insanının yalnızlık ve terk edilmişlik duygusunu ortadan kaldıracaktır. Aynı zamanda, Türk vatandaşlarının, Türk devletinin ve yakınlarının her daim onlarla olduğu duygusunu hissettirecektir.

Bu durum, oradaki insanların moral ve motivasyonunu yüksek tutarak, var olma ve yerinde kalma mücadelesini teşvik edeceği inancını taşımaktayız.

Yunanistan vatandaşlığını kaybetmiş anavatanda ikamet eden ve vukuatlı nüfus kayıt örneği ile Batı Trakya Türk Azınlık mensubu olduğunu ispat eden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ve aile bireylerinin, aile bütünlüğünün korunması gerekçesi ile Yunanistan’a çıkışlarında yurtdışı çıkış harcından muaf tutulmalarının sağlanması hususunda gerekli düzenlemenin hayata geçirilmesi, hem Batı Trakya’daki soydaşlarımızın hem de Türkiye’de yaşayan ailelerinin toplumsal ve ailevi bağlarını kuvvetlendirecek, onların moral ve motivasyonunu yüksek tutarak var olma mücadelesini destekleyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Batı Trakya’daki soydaşlarımızın en büyük destekçisi olarak yanlarında olduğunun güçlü bir göstergesi olacaktır.”

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni harç tasarısına karşı çıkarak azınlık mensuplarının sosyal ve ailevi ilişkilerini olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Batı Trakya'daki soydaşlarına verdiği destekle moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak var olma mücadelesini desteklediğini vurguladı. Bölgedeki ailelerin toplumsal ve ailevi bağlarının kuvvetlendirilmesi için yurtdışı çıkış harcından muafiyet talep ediliyor.

BENZER HABER