DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.39 ₺
G.ALTIN 2,859.13 ₺
BTC 62,983.91 $
ETH 2,452.43 $
BİST 9,964.58

Başkan Palancıoğlu Önemli Bir Mesajla 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı

GündemYerelKayseri 15
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 15:46 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı münasebetiyle anlamlı bir mesaj yayımladı. Başkan Palancıoğlu, basının toplumsal bilinçlenmedeki rolüne vurgu yaparak, basın mensuplarının tarafsızlık, etik değerler ve hukuk çerçevesinde görev yapmasının topluma büyük katkılar sunduğunu belirtti.

Başkan Palancıoğlu Önemli Bir Mesajla 24 Temmuz Basın Bayramını Kutladı

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı vesilesiyle önemli bir mesaj yayımlayarak basının toplumsal bilincimize katkılarını vurguladı. Basın mensuplarının hassasiyetleri ve etkin çalışmaları sayesinde dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmemizi ve bilgi sahibi olmamızı sağlayan Başkan Palancıoğlu, tüm basın çalışanlarının emeklerini saygıyla anıyor.

Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

KAYSERİ (İGFA) - 24 Temmuz 1908 tarihinde basından sansürün kaldırılması ile birlikte gazetelerin ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmasının 116. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayan Başkan Palancıoğlu, şunları söyledi:

“ Demokratik hayatımızın önemli unsurlarından olan haber alma, yayma özgürlüğünün aracı olan basın, toplumsal bilinçlenmede önemli bir görev üstlenmektedir. Kamuoyunu bilgilendirmek için zorlu koşullarda görevini yapan basın mensuplarımızın, tarafsızlık içinde, etik değerlere ve hukuka uygun olarak görevini yapması toplumumuza büyük katkılar sağlamaktadır.  Basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmalar ile Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip edebiliyor; bilgi sahibi olabiliyoruz. Bu düşüncelerle böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için gece gündüz demeden çalışan, yerelden ulusala, tüm basın çalışanlarının ‘24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı kutlar; başarılarla dolu bir meslek yaşamı dilerim.”

Başkan Palancıoğlu'nun gönderdiği mesajda basının demokratik hayattaki önemi ve toplumsal bilinçlenmedeki etkisinin altı çizilmiş oldu. Basın mensuplarının tarafsızlık ve etik değerlerine bağlı olarak görev yapmaları, toplumun aydınlanması ve bilgilendirilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu vesileyle Başkan Palancıoğlu, basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı'nı kutlayarak, başarılarla dolu bir meslek hayatı diledi.

BENZER HABER