DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,868.82 ₺
BTC 62,974.50 $
ETH 2,452.07 $
BİST 9,915.88

Balıkesir İtfaiyesi Hızlı Müdahale Etti! Orman Yangını Kontrol Altında

YaşamYerelBalıkesir 15
Yayınlama: 20 Haziran 2024 Perşembe 12:00 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Balıkesir'in Bigadiç ilçesi Çağış ve Çömlekçi Mahalleleri arasında çıkan anız yangını, ormanlık alana sıçrayarak büyüme tehdidi oluşturdu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde yangına müdahale ederek büyümesini engelledi. Olay sonrasında 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan zarar gördü.

Balıkesir İtfaiyesi Hızlı Müdahale Etti! Orman Yangını Kontrol Altında

Balıkesir İtfaiyesi, Bigadiç ilçesinde meydana gelen orman yangınına hızlı müdahaleyle önemli bir faciayı engelledi. Çağış ve Çömlekçi Mahalleleri arasında başlayan yangına birçok ekip koordineli olarak olay yerine intikal etti. Detaylar haberimizde!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında anızdan çıkarak ormana sıçrayan yangına hızlı bir şekilde müdahale ederek daha fazla büyümesinin önüne geçti

BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir'in Bigadiç ilçesi Çağış Mahallesi ile Çömlekçi Mahallesi arasında çıkan anız yangınının ormanlık alana sıçraması sonucunda meydana gelen yangına; Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri koordineli bir şekilde müdahale etti.

Yangına; 6 itfaiye aracı, 3 hizmet aracı,  4 tanker, 3 kepçe, 3 dozer ve 50’ye yakın personel ile müdahale eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerine; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü iş makinesi, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ile Balıkesir Jandarma Komutanlığı TOMA, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Muğla Orman Bölge Müdürlükleri 3 helikopter, 3 uçak, Bursa Jandarma Komutanlığı 1 helikopter olmak üzere 7 hava aracı ile destek verdi.

Koordineli bir şekilde söndürülen yangının hemen ardından Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, soğutma çalışmalarını da gerçekleştirerek yeniden kıvılcımlanmasının önüne geçti. İlk belirlemelere göre; 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan yandı. 

Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde çıkan anız yangınına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerince hızlı bir şekilde müdahale edilerek büyümesi önlendi. Koordineli çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarıyla da kıvılcımlanma riski en aza indirildi. Yangın sonucunda 20 hektar tarım arazisi ve 60 hektar ormanlık alan zarar gördü.

BENZER HABER