DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.10 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,858.46 ₺
BTC 62,981.32 $
ETH 2,452.33 $
BİST 9,913.70

Bakan Yerlikaya, Gaziantep'teki Hain Darbe Gecesini Özetledi

Gündem 5
Yayınlama: 15 Temmuz 2024 Pazartesi 09:50 Kaynak: İGF Haber Ajansı

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde Gaziantep Valisi olarak görev yapan şimdinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, o uzun gecede yaşadıklarını sosyal medya hesabından özetledi. Bakan Yerlikaya, Gaziantep'in Milli Mücadele ruhunu ve kahramanlıklarını vurgulayarak halkın cesaretini ve vatan sevgisini övdü.

Bakan Yerlikaya, Gaziantep'teki Hain Darbe Gecesini Özetledi

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Unexpected end tag : p in Entity, line: 5 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçmişte Gaziantep Valisi olarak yaşadığı hain darbe gecesindeki deneyimlerini paylaştı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Gaziantep'in kahramanlık destanını ve vatan sevgisini vurgulayan Bakan Yerlikaya, o gece yaşananları özetleyerek dikkatleri üzerine çekti. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin!

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde Gaziantep Valisi olarak görev yapan şimdinin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, o uzun gecede yaşananları sosyal medya hesabından özetledi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hain darbe girişiminin yaşandığı yıl Gaziantep Valisi olarak görev yaptığını anımsatarak,  "O Gaziantep ki; Milli Mücadele ruhunun öncüsü, istiklal ve istikbalimizin sönmeyen meşalesi olmuş bir şehirdir" dedi.

Gaziantep'i unutumadığını ifade eden Bakan Yerlikaya, "Zillet altında yaşamaktansa seve seve ölüme koşanların; Fransız işgalinde, “Haydi Antepliler namus günüdür!’’ diyen Karayılan’ın,  “Düşman cesedimi çiğnemeden geçemez, Antepe’e giremez!” diyen Şahinbey’in, iffet ve namus uğruna şehadete eren Şehitkamil’in  yurdudur… Hamd olsun cesaretini, ferasetini ve gücünü ay yıldızlı bayrağımızdan, vatan aşkından, “İman dolu göğsü gibi serhaddinden’’ alan milletimiz ülkemizin dört bir yanında o hainlere gereken cevabı verdi!. O gün bir kez daha gördük ki bu milletin bağrından; daha nice Karayılanlar, Şahinbeyler, Şehitkamiller, Kara Fatmalar, Yörük Ali Efeler, Çetmili Kara Ali Çavuşlar çıkar." ifadelerini kullandı.

?ref_src=twsrc%5Etfw">July 15, 2024

15 Temmuz 2016 tarihindeki hain darbe girişiminde Gaziantep Valisi olarak görev yaparken yaşanan olayları unutulmaz kılan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden duygusal bir paylaşımda bulundu. Yerlikaya, Gaziantep'in tarih boyunca gösterdiği kahramanlık ruhunu ve vatan sevgisini vurgulayarak halkın milli değerlere olan bağlılığını övdü. Paylaşımıyla dikkat çeken Bakan Yerlikaya, o geceyi özetleyerek Türkiye'nin birlik ve beraberlik ruhunu hatırlattı.

BENZER HABER