DOLAR 34.20 ₺
EURO 37.12 ₺
STERLIN 44.60 ₺
G.ALTIN 2,980.34 ₺
BTC 67,511.57 $
ETH 2,615.03 $
BİST 9,002.34

Bakan Şimşek'ten G20 Toplantısı Değerlendirmesi: Kalıcı Kazanımlara Odaklanacağız

Gündem 12
Yayınlama: 26 Temmuz 2024 Cuma 18:16 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel ekonomi ve vergi politikalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, toplantılarda yapılan uzlaşılarla artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığını vurgulayarak, yapılan çalışmaların kazanımlarını kalıcı hale getireceklerini belirtti.

Bakan Şimşek'ten G20 Toplantısı Değerlendirmesi: Kalıcı Kazanımlara Odaklanacağız

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 5 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 6 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda önemli açıklamalar yaptı. Şimşek, küresel ekonomi ve vergi politikalarına ilişkin uzlaşıların kazanımları kalıcı hale getirme hedefinde olduklarını vurguladı. Detaylar için haberimizi okumaya devam edin.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısına ilişkin bilgi verdi.

ANKARA (İGFA) - Brezilya'da düzenlenen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda küresel ekonomi, vergi politikaları ile İstikrar ve Reform Programı'na ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, toplantılarda, artan oranlı vergilendirmenin gelir ve servet eşitsizliğini azalttığı, mali disiplini güçlendirdiği, vergi adaletini ve kapsayıcı büyümeyi desteklediği konusunda uzlaşı sağlandığını kaydetti.

G20 tarihinde ilk kez vergide işbirliği odaklı bir bildirge yayınlandığını belirten Bakan Şimşek, "Küresel ekonomide zorlukların devam ettiği, düşük verimliliğin küresel büyümeyi sınırlandırdığı günümüzde yapay zeka ve benzeri teknolojilere hazırlık büyük önem arz ediyor. Programımızla makro istikrarı güçlendirirken yapısal reformlarla kazanımlarımızı kalıcı hale getirerek büyüme potansiyelimizi artıracağız" dedi.

Brezilya'da gerçekleşen G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nda Bakan Şimşek, vergilendirme politikalarının gelir adaleti ve mali disiplin konularında yapıcı sonuçlar aldığını belirtti. Ayrıca, Şimşek yapay zeka ve teknoloji konusundaki hazırlıkların önemine dikkat çekerek, yapısal reformlarla büyüme potansiyelinin artırılacağını dile getirdi. Küresel ekonomideki zorluklara ve düşük büyüme verimliliğine karşı alınan tedbirlerin önemine işaret etti.

BENZER HABER
İlk Yorumu Sen Yaz
code