DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.16 ₺
STERLIN 45.46 ₺
G.ALTIN 2,869.44 ₺
BTC 62,984.28 $
ETH 2,452.45 $
BİST 9,922.08

Bakan Ömer Bolat, İngiliz mevkidaşı Jonathan Reynolds ile önemli bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi

Gündem 14
Yayınlama: 14 Ağustos 2024 Çarşamba 12:29 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık'ın yeni göreve getirilen İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Jonathan Reynolds ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sonucunda, iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması, yatırımların teşviki ve işbirliğinin güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılmasına karar verildi.

Bakan Ömer Bolat, İngiliz mevkidaşı Jonathan Reynolds ile önemli bir video konferans görüşmesi gerçekleştirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık'ın İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Jonathan Reynolds ile gerçekleştirdiği video konferans görüşmesi uluslararası ticaret ilişkilerinde yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Görüşmenin amacı, Türkiye ile Birleşik Krallık arasındaki ticaret hacmini artırmak ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri daha da derinleştirmek olarak belirlendi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Birleşik Krallık'ın yeni göreve getirilen İş ve Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Jonathan Reynolds ile video konferans görüşmesi gerçekleştirdi.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanı Ömer Bolat, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Görüşmenin verimli geçtiğine işaret eden Bolat, şunları kaydetti: 

"Görüşmemizde, iki ülke arasındaki ticaret hacmini artırmak, yatırımları teşvik etmek ve işbirliğimizi daha da güçlendirmek adına somut adımlar üzerinde durduk. Özellikle, 2024 yılında ikili ticaret hacmimizin 20 milyar doları aşmasını hedeflediğimizi ve bu doğrultuda atılacak adımları ele aldık. Ayrıca, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında güncellenmesi planlanan Serbest Ticaret Anlaşması'nın (STA) müzakerelerine ilişkin süreçleri değerlendirdik ve müzakerelere Ankara'da başlama hususunda mutabık kaldık. Yenilenebilir enerji ve ulaştırma projelerinde iki ülke arasındaki finansman işbirliğinin önemini vurguladık."

Bakan Bolat, STA'nın kapsamının hizmetler ve yatırımlar alanında genişletilmesinin, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerinin daha da derinleşmesinde ve ülkelerin liderlerinin hedef olarak belirlediği 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşılmasında önemli bir adım olacağını belirterek, "İki ülkenin iş dünyası arasında üçüncü ülkelerde işbirliği potansiyelini tam anlamıyla değerlendirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve İngiliz mevkidaşı Jonathan Reynolds arasındaki video konferans görüşmesi sonucunda, iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesi adına önemli kararlar alındı. Özellikle, Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerinin başlaması, yenilenebilir enerji ve ulaştırma projelerinde finansman işbirliğinin artırılması ve hedeflenen ticaret hacminin 30 milyar dolara ulaşması için atılacak adımların belirlenmesi sektörler arasındaki işbirliğini artıracak önemli bir gelişme olabilir.

BENZER HABER