DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Bakan Murat Kurum'dan İklim Değişikliği ve Şehircilik Vurgusu

Gündem 11
Yayınlama: 2 Temmuz 2024 Salı 15:58 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı’nın Şehirlerini kurmak ve deprem ve iklim kaynaklı afetlere hazır hale getirmek için kararlı adımlar atmaya devam edeceğini açıkladı. Kurum, sosyal konut inşaatları ve Sıfır Atık çalışmalarını hızlandıracaklarını söyledi.

Bakan Murat Kurum'dan İklim Değişikliği ve Şehircilik Vurgusu

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye'nin geleceği için kararlı adımlar atacağını duyurdu. Deprem ve iklim felaketlerine karşı hazırlıklarını sürdüreceklerini belirten Kurum, sosyal konut inşaatlarını hızlandıracaklarını açıkladı. İklim değişikliğine karşı mücadelede kararlı olan Kurum'un açıklamaları dikkat çekti.

5 yıl sonra devrettiği koltuğu kendisinden yeniden devralan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bakan sıfatıyla ilk resmi paylaşımını yaptı.

ANKARA (İGFA) - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türkiye Yüzyılı’nın Şehirlerini kurmak, ülkemizi deprem ve iklim kaynaklı afetlere hazır hale getirmek için çıktığımız bu yolda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sonsuz şükranlarını sunarak, Bakan Mehmet Özhaseki’ye de verdiği emek, döktüğü ter için çok teşekkür etti. 

"Bir saniye dahi kaybetmeyeceğiz" diyen Bakan Kurum, asrın felaketinden etkilenen tüm şehirlere koşacaklarını, 650 bin konutumuzu afetzede kardeşlerimize teslim etmek için gece gündüz çalışacaklarını ve İstanbul’da acilen dönüşmesi gereken yuvalarımızı süratle dönüştüreceklerinin mesajını verdi.

"TOKİ’mizle ev sahibi olmayan tek bir dar gelirli kardeşimiz kalmayıncaya kadar sosyal konutlarımızı inşa etmeye devam edeceğiz" diyen Bakan Kurum, ilk resmi paylaşımında, "İklim krizine karşı çözüm üretecek son nesil biziz. İklim değişikliğiyle mücadele ve uyum politikalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Ortak evimiz dünya ve cennet vatanımız için; Sıfır Atık çalışmalarımızı, yeşil alan uygulamalarımızı daha da yaygınlaştıracağız. Söz veriyoruz. Dün olduğu gibi bugün de milletimizin her anında hep yanında olacağız" ifadelerini kullandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, göreve tekrar getirilmesinin ardından Türkiye'nin geleceği için önemli açıklamalarda bulundu. Şehirlerin geleceği ve afet risklerine karşı alınacak önlemleri vurgulayan Kurum, sosyal konut projelerini hayata geçirerek dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacaklarını belirtti. İklim değişikliğiyle mücadele konusunda kararlı olan Kurum, çevre dostu uygulamaların yaygınlaştırılacağına dair söz verdi ve milletin her zaman yanlarında olacaklarını ifade etti.

BENZER HABER