DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.44 ₺
G.ALTIN 2,873.15 ₺
BTC 62,966.01 $
ETH 2,451.74 $
BİST 9,900.25

AŞ'lerin e-Genel Kurullarında Yapılan Değişiklik Resmi Gazete'de Yayımlandı

Gündem 9
Yayınlama: 24 Temmuz 2024 Çarşamba 00:34 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Ticaret Bakanlığı, AŞ'lerin genel kurullarında uygulanacak elektronik genel kurul sistemi hakkındaki tebliğde değişiklik yaptı. Tebliğde, anonim şirket genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım süresi değiştirildi. Değişiklik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

AŞ'lerin e-Genel Kurullarında Yapılan Değişiklik Resmi Gazete'de Yayımlandı

Anonim şirketlerin genel kurullarında uygulanacak elektronik genel kurul sistemi hakkındaki tebliğde yapılan değişiklik dikkatleri üzerine çekti. Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda yaptığı son değişiklikler ile genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım süresinde önemli bir değişiklik yapıldı. Detaylar için haberimizi inceleyin.

Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

ANKARA (İGFA) - Ticaret Bakanlığı, AŞ'lerin genel kurullarında uygulanacak elektronik genel kurul sistemi hakkındaki tebliğde değişiklik yaptı.

2012 yılındaki yayımlanan tebliğin 5'inci maddesi; "Anonim şirket genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım için sisteme giriş, genel kurulun gerçekleştirileceği gün saat 06.00’da başlar, genel kurulun başlama saatinden beş dakika öncesine kadar sürer.” şeklinde değiştirildi.

Söz konusu tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girdi.

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, anonim şirket genel kurul toplantısına elektronik ortamda katılım için belirlenen saatlerde değişiklik yapıldı. Genel kurulun gerçekleştirileceği gün saat 06.00’da başlayan süre, genel kurulun başlama saatinden beş dakika öncesine kadar sürüyor. Bu değişiklikle şirketlerin elektronik genel kurullara katılım sürecinde önemli bir adım atıldı.

BENZER HABER