DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Antalya'da Türk-Çek İş Birliği Parkı'nın Açılışı Yaklaşıyor!

GündemYerelAntalya 5
Yayınlama: 30 Temmuz 2024 Salı 11:45 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin kardeş kenti Çekya'nın Prag 6'da açılan Çek-Türk İş Birliği Parkı'nın benzeri Fener Mahallesi'nde kurulacak. 1939-1940 sokakları kesişiminde yer alan park, Kaleiçi Old Town Festivali'nde açılacak.

Antalya'da Türk-Çek İş Birliği Parkı'nın Açılışı Yaklaşıyor!

Antalya'nın simgesi olmaya aday yeni bir park geliyor! Muratpaşa Belediyesi, Çekya ile olan iş birliğini sembolize eden Türk-Çek İş Birliği Parkı’nın açılışına hazırlanıyor. Fener Mahallesi'nde 1939-1940 sokakları üzerinde yer alacak bu park, Kaleiçi Old Town Festivali'nde unutulmaz bir açılış yapacak.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin kardeş kenti Çekya’nın Prag 6’da açılışı yapılan Çek-Türk İş Birliği Parkı’nın benzeri Fener Mahallesi’nde kurulacak. 1939-1940 sokakları kesişiminde yer alan park Kaleiçi Old Town Festivali’nde açılacak.

ANTALYA (İGFA) - Çekya’nın başkenti Prag’da Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun ve iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 100’üncü yılı dolayısıyla ‘Çek-Türk İş Birliği Parkı’ haziranda açıldı. Parka, Prag 6 Belediyesi ve Muratpaşa Belediyesi dostluğunun bir simgesi olarak Anadolu’dan getirilen meşe palamudu ekildi.

Açılışın ardından Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, kardeş kent Prag 6’da açılan Çek-Türk İş Birliği Parkı’nın bir benzerinin ‘karşılıklılık’ esasınca Muratpaşa’da da açılacağını söyledi. Belediye meclisi, Türk-Çek İş Birliği Parkı için yer arayışını tamamladı. CHP ve Ak Partili üyelerden oluşan İsim Verme Komisyonu, Fener Mahallesi’nde 1939-1940 sokakları kesişiminde yer alan park alanına Türk-Çek İş Birliği Parkı verilmesine karar verdi. Komisyon kararı, 2 Ağustos Perşembe saat 14.30’da toplanacak belediye meclisince oylanacak. Türk-Çek İş Birliği Parkı için seçilen alan 2 bin 300 metrekare genişliğe sahip. Park ekim ayında düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali’nde açılacak.

Antalya'da Türk-Çek İş Birliği Parkı'nın açılışına dair heyecan dorukta! Muratpaşa Belediyesi, dostluk ve iş birliği temalarını simgeleyen bu parkla şehre yeni bir soluk getirecek. 2 bin 300 metrekare genişliğe sahip olan park, ekim ayında düzenlenecek Kaleiçi Old Town Festivali'nde ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor. Türk-Çek dostluğu Antalya'da yeşerecek!

BENZER HABER