23 Nisan 2025 Çarşamba
DOLAR 38.28 ₺
EURO 43.67 ₺
STERLIN 51.05 ₺
G.ALTIN 4,085.07 ₺
BTC 88,039.29 $
ETH 1,583.50 $
BİST 9,312.13

    Antalya'da Çiçek Coşkusu! Liseler 'Rio Karnavalı' Tarzında Yarışıyor!

    YerelAntalya 35
    Yayınlama: 23 Nisan 2025 Çarşamba 05:22 Kaynak: Birlik Haber Ajansı

    Antalya'da 8-10 Mayıs'ta gerçekleşecek Çiçek Desenleri Günleri'nde 11 lise, 115 bin çiçekle en güzel deseni oluşturmak için yarışacak. Türkiye'nin kesme çiçek başkentinde renkli bir şölen başlıyor!

    Antalya'da Çiçek Coşkusu! Liseler 'Rio Karnavalı' Tarzında Yarışıyor!

    Antalya, yepyeni bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor! Muratpaşa Belediyesi'nin düzenleyeceği Çiçek Desenleri Günleri, şehri adeta bir renk cümbüşüne dönüştürecek. 11 lisenin katılımıyla gerçekleşecek yarışma, 'Rio Karnavalı' esintilerini Antalya'ya taşıyacak. Bu benzersiz etkinlik, sadece bir yarışma değil, aynı zamanda Antalya'nın çiçek sektöründeki liderliğini de gözler önüne serecek. Hazırlıklar son hızla devam ederken, Ziya Gökalp Kent Parkı'nda görsel bir şölenin yaşanması bekleniyor. Kaçırılmaması gereken bu renkli festival için geri sayım başladı!

    ANTALYA-BHA Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin bu yıl ilkini düzenleyeceği Çiçek Desenleri Günleri, 8-10 Mayıs’ta gerçekleşecek. 11 lisenin en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacağı etkinlikte farklı renk ve türlerde 115 bin dal çiçek kullanılacak Türkiye’nin kesme çiçek sektörünün lider kenti Antalya, yepyeni bir festivalle tanışıyor. Muratpaşa Belediyesi 20 yılı aşkın süredir çiçek festivali düzenleyen ve milyonlarca turisti adaya çeken Sicilya’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan kenti Noto’yla iş birliği içinde Antalya Çiçek Desenleri Günleri’ni 8-10 Mayıs’ta düzenleyecek. Etkinlik, kentin doğa harikası Ziya Gökalp Kent Parkı’nda gerçekleşecek. RENGARENK BİR REKABET Bu yıl ilk kez düzenlenecek Antalya Çiçek Desenleri Günleri kapsamında, 11 lise en iyi çiçek desenini yapmak için yarışacak. Her biri sanat eserine dönüşecek desenlerde, belediyenin kendi tesislerinde yetiştirdiği 115 bin dal çiçek kullanılacak. Yarışmaya Adem Tolunay Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Güzel Sanatlar Lisesi, Dr. İlhami Tankut Anadolu Lisesi, Antalya Final Akademi Okulları, Metin-Nuran Çakallıklı Anadolu Lisesi, Özel Antalya Akant Anadolu Lisesi, Özel İstek Lara Anadolu Lisesi, Bahçeşehir Koleji Lara Kampüsü, Özel Renk Okulları ve TED Antalya Koleji Özel Lisesi okulları katılacak. EN İYİSİNİ SEÇECEKLER İlk yarışmanın jürisi ise Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Antalya Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Gülsüm Kıldan, Antalya Çiçekçiler Esnaf Odası Başkanı İsmail Bakaç, Muratpaşa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ziraat Mühendisi Şölen Acar ve Muratpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilisinden oluşuyor.

    Antalya Çiçek Desenleri Günleri, 8-10 Mayıs tarihleri arasında Ziya Gökalp Kent Parkı'nda düzenlenecek. Etkinlikte, 11 lise en güzel çiçek desenini oluşturmak için yarışacak ve bu desenlerde toplamda 115 bin dal çiçek kullanılacak. Yarışmanın jürisinde alanında uzman isimler yer alacak ve en iyi tasarım seçilecek. Bu etkinlik, Antalya'nın çiçekçilik sektöründeki önemini vurgularken, aynı zamanda şehre yeni bir turistik cazibe merkezi kazandıracak. Antalya'da çiçeklerin ve sanatın buluştuğu bu özel etkinliği kaçırmayın!

    BENZER HABER
    İlk Yorumu Sen Yaz
    code