DOLAR 34.15 ₺
EURO 38.24 ₺
STERLIN 45.70 ₺
G.ALTIN 2,917.20 ₺
BTC 64,541.39 $
ETH 2,660.76 $
BİST 10,036.03

Antalya Muratpaşa'da Robotik Kodlama Eğitimi Başvuruları Başladı!

EğitimYerelAntalya 5
Yayınlama: 19 Temmuz 2024 Cuma 10:41 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde (ASSİM), 10-14 yaşa yönelik robotik-kodlama eğitimi için başvurular alınıyor. Eğitim, 5 ayrı grup halinde düzenlenecek ve her grup 12 kişiden oluşacak. Toplam 16 saat sürecek eğitimler, öğrencilere yazılımlar, kodlar, devreler, sensörler ve 3 boyutlu yazıcılarla hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı sunacak.

Antalya Muratpaşa'da Robotik Kodlama Eğitimi Başvuruları Başladı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenecek robotik-kodlama eğitimleri, gençlerin teknolojiyle tanışmasını sağlayacak. ASSİM Teknoloji Merkezi tarafından verilecek kurslar, yazılımlar, kodlar, devreler ve 3 boyutlu yazıcılarla hayalleri gerçeğe dönüştürmeye yönelik olacak. Gençlerin geleceğe yön verecek teknoloji becerilerini geliştirmelerini sağlayacak eğitimlere katılmak isteyenlerin başvurularını hemen yapmaları gerekiyor.

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin yenilik, buluş ve girişim destekleme merkezi Abdullah Sevimçok Sivil Toplum ve İnovasyon Merkezleri’nde (ASSİM), 10-14 yaşa yönelik verilecek robotik-kodlama eğitimi başvuruları başladı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde düzenlenecek kurs bu yıl 5 ayrı grup halinde gerçekleşecek.

Her grup 12 kişiden oluşacak. Toplam 16 saatten oluşan eğitimler 10.00-14.00 arasında 4 gün boyunca sürecek. ASSİM Teknoloji Merkezi tarafından verilecek kursta öğrenciler, uzman eğitmenler eşliğinde yazılımlar, kodlar, devreler, sensörler ve 3 boyutlu yazıcılarla çalışıp hayallerini tasarıma dönüştürecekleri bir eğitim sürecinden geçecek. Eğitim içeriğinde code.org, scratch ile programlama, mBot eğitim robotu programlama, tinkercad ile 3D tasarım oluşturma ve Arduino ile bait devre kullanımı yer alıyor.

Robotik-kodlama kursuna katılmak isteyenlerin başvurularını 444 80 07 numaralı Turunç Masa çağrı merkezi üzerinden oluşturmaları gerekiyor. Kontenjanların tamamlanmasının ardından ise 29 Temmuz’da ilk grubun eğitimleri başlayacak.

Antalya Muratpaşa Belediyesi'nin öncülüğünde gerçekleşecek robotik-kodlama eğitimleri, gençlerin teknolojiye ilgi duymalarını ve geleceğin teknoloji liderleri olmalarına olanak sağlayacak. Eğitimlerde code.org ve scratch ile programlama, mBot eğitim robotu programlama, 3D tasarım oluşturma ve Arduino ile devre kullanımının yanı sıra, uzman eğitmenler eşliğinde interaktif bir öğrenme deneyimi sunulacak. 10-14 yaş arası gençler için tasarlanan kursa başvurular hızla devam ediyor. Detaylı bilgi ve başvuru için 444 80 07 numaralı Turunç Masa çağrı merkezine ulaşabilirsiniz.

BENZER HABER