DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.14 ₺
STERLIN 45.45 ₺
G.ALTIN 2,874.78 ₺
BTC 62,992.40 $
ETH 2,452.76 $
BİST 9,900.25

Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda Mühürlerin Kadim Hikayesi Sergileniyor

Kültür & Sanat 11
Yayınlama: 23 Haziran 2024 Pazar 16:12 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün envanterinde bulunan tarihin kadim tanığı mühürler, Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda ziyaretçilerle buluşuyor. Bakan Mehmet Özhaseki, mührün devletin ve makam iradesinin simgesi olduğunu vurgulayarak yüzyıllar öncesine ait belgelerin sergilendiği etkinliği duyurdu.

Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda Mühürlerin Kadim Hikayesi Sergileniyor

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 5 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 6 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 6 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda tarihin izlerini taşıyan mühürlerin eşsiz hikayeleri gün ışığına çıkıyor. Bakan Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde gerçekleştirilen sergi, ziyaretçilere tarihin derinliklerinde bir yolculuk vaat ediyor. Gelin, tarihin kadim tanığı mühürlerle buluşmaya hazır olun!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün envanterinde bulunan tarihin kadim tanığı mühürleri Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda sergileniyor.

ANKARA (İGFA) - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda mühür sergisiyle ilgili paylaşımda bulundu.

Bakan Özhaseki, tarih boyunca devlet disiplini ve makam iradesinin bir göstergesi olan belgelere hukuki kimlik kazandıran 884 parça mührü; 5 yıl süren yoğun çalışmayla incelediklerini literatürdeki yerlerini belirlediklerini belirterek, "Yüzyıllar öncesinden bugüne gelen mühürlerimizin her biri; kendi hikâyesiyle, ilgililerini bekliyor" diyerek sergi meraklılarına ziyaret çağrısı yaptı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Ankara Server Efendi Sergi Salonu'nda sergilenen mührün özel koleksiyonu, ziyaretçilere benzersiz bir deneyim sunuyor. Bakan Mehmet Özhaseki'nin yürüttüğü detaylı inceleme çalışmaları sonucunda ortaya çıkan sergi; devlet geleneğinin ve tarihin izlerini taşıyan mühürlerin eşsiz hikayelerini gün yüzüne çıkarıyor. Geçmişten günümüze uzanan bu heyecan verici sergi, tarih tutkunlarını bekliyor.

BENZER HABER