DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.17 ₺
STERLIN 45.53 ₺
G.ALTIN 2,877.41 ₺
BTC 62,965.64 $
ETH 2,451.72 $
BİST 9,900.25

ANASİAD: Enflasyon Düşüş Eğilimine Giriyor, Ancak Endişeler Var

EkonomiYerelBursa 11
Yayınlama: 4 Temmuz 2024 Perşembe 14:31 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Başkanı Hakan Birkan'ın haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirdiği açıklamasında, Türkiye'de son yıllarda aşırı artan enflasyonun düşüş eğilimine girmesinin olumlu olduğunu belirtti. Birkan, önümüzdeki aylarda elektrik zammı ve akaryakıttaki ÖTV artışının etkilerinin dikkatlice yönetilmesi gerektiğini vurguladı. Kur ile enflasyon arasındaki dengenin korunmasının önemine işaret eden Birkan, kredi maliyetlerindeki yüksekliğin sektör üzerindeki etkilerin

ANASİAD: Enflasyon Düşüş Eğilimine Giriyor, Ancak Endişeler Var

ANASİAD Başkanı Hakan Birkan tarafından yapılan değerlendirmeye göre Türkiye'de enflasyonun düşüş eğilimine girmesi olumlu karşılanırken, gelecek aylarda elektrik zammı ve akaryakıttaki ÖTV artışı endişe yaratıyor. Kredi maliyetlerindeki yükseklik ve kur ile enflasyon dengesinin korunması sektördeki gelişmeleri belirleyecek.

Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Başkanı Hakan Birkan, haziran ayı enflasyon verilerini değerlendirerek, Türkiye'de son yıllarda aşırı artan enflasyonun düşüş eğilimine girmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

BURSA (İGFA) - Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ANASİAD) Başkanı Hakan Birkan, yılın geri kalanında da aynı düşüş eğiliminin devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Birkan ayrıca, temmuz başında yürürlüğe girecek olan elektrik zammı ve akaryakıttaki ÖTV artışının etkilerinin henüz görülmediğine dikkat çekerek, önümüzdeki aylarda sürecin daha dikkatli yönetilmesi gerektiğini ifade etti.

Hakan Birkan, ihracatın sıkıntıya girmemesi ve ithalatın cazip hale gelmemesi için kur ile enflasyon arasındaki dengenin korunmasının önemli olduğunu vurgulayarak, "İlk altı ayda döviz kuru yüzde 9, enflasyon ise yüzde 24,73 arttı. Arada 15,73 puanlık bir fark var," dedi.

Banka kredisi maliyetlerinin yüksek olduğuna da dikkat çeken ANASİAD Başkanı Hakan Birka, şu ifadeleri kullandı: "Enflasyonun bu kadar yüksek olduğu bir ortamda, kredi maliyetlerinin enflasyonun üzerinde konumlanması piyasanın bir gerçeğidir. Ağırlıklı olarak günlük ticari faaliyetleri devam ettirmek için kredi kullanımı gündemde. Beklentimiz enflasyonun makul seviyeye inmesi ve buna bağlı olarak faizlerin ve kredi maliyetlerinin daha uygun bir noktaya gelmesi böylece yatırımların önünün açılmasıdır. İnanıyoruz ki, kredi maliyetlerinin aşağıya çekilmesi, enflasyonun aşağıya çekilmesiyle uyumlu bir halde olacaktır."

ANASİAD Başkanı Hakan Birkan'ın enflasyon ve ekonomik gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamalar Türkiye'de yakından takip ediliyor. Enflasyondaki düşüş eğilimi üzerinde durarak, önümüzdeki dönemde dikkat edilmesi gereken konuları vurgulayan Birkan, iş dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. Özellikle kredi maliyetlerindeki yükseklik ve döviz kuru ile enflasyon arasındaki denge sektörün geleceğini şekillendirmeye devam edecek gibi görünüyor.

BENZER HABER