Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının hedef gösteren paylaşımına karşı sert bir duruş sergiledi. İsrail'in suçlarını örtbas etme çabasına karşı çıkan Türkiye, adalet ve barışın yanında olmaya devam ediyor.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının paylaşımına tepki göstererek, İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan seviyesiz paylaşımını kınadı.

ANKARA (İGFA) -  Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının bir sosyal medya platformunda yaptığı paylaşım hakkında açıklama yaptı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "İsrail Dışişleri Bakanının, Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan seviyesiz paylaşımını, ancak soykırım suçlamasıyla yargılanan bir devletin yetkilisi tarafından benimsenecek bir üslup olarak değerlendiriyoruz. Bu tür iftira ve yalanlar, İsrail'in işlediği suçları örtbas etme çabasının bir parçasıdır. Türkiye, adalet ve barış için mücadele etmeye devam edecektir." denildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanının Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik saldırgan ve temelsiz sözlerini kınadı. Türkiye'nin insan hakları ve adalet temelli dış politika anlayışı, uluslararası arenada da etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Türk halkının duyarlılığı ve devletin sağlam duruşu, uluslararası ilişkilerde Türkiye'nin gücünü ortaya koyuyor.