TBMM Genel Kurulu Enerji Kanunu Teklifi İle Yeniden Toplanıyor
TBMM Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçim arasının ardından enerji alanında yeni adımlar atıyor. Enerji verimliliğini artıracak teklifler ve düzenlemeler bugün gündemde olacak. Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi de bugün grup toplantıları gerçekleştirecek.
TBMM Genel Kurulu, Mahalli İdareler Genel Seçimleri dolayısıyla verdiği aranın ardından çalışmasına yeniden başlıyor.
ANKARA (İGFA) - 31 Mart'taki yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına ara veren Genel Kurul, bugün saat 15.00'te yeniden toplanacak.
TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışmasında enerji alanında düzenlemeler içeren kanun teklifini ele alacak.
Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek.
Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 15 milyon lirayı geçmemek kaydıyla bedellerinin en fazla yüzde 30'u oranında desteklenecek.
İçme-kullanma suyu temin edilen rezervuarlar ve sulak alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamında kalan kıyı ve sahil şeritleri hariç olmak üzere denizler, baraj gölleri, suni göller ve tabii göllerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca yenilenebilir enerji kaynak alanı olarak ilan edilen alanlarında imar planı yapılmaksızın yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulabilecek.
Olağanüstü hal kararı alınan veya genel hayata etkili afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, elektrik hizmetlerinin kesintisiz karşılanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde karşılanacak.
Genel kurul öncesinde siyasi partilerden sırasıyla Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi ile Cumhuriyet Halk Partisi bugün grup toplantılarını gerçekleştirecek.
TBMM Genel Kurulu, 31 Mart'taki yerel seçim arası sonrasında bugün tekrar toplanarak enerji alanında yeni düzenlemeler içeren kanun teklifini ele alacak. Teklife göre, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gaz, Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak pazarlanabilecek. Enerji verimliliğini artırmak amacıyla hazırlanan projeler desteklenecek. Yenilenebilir enerji üretim santralleri kurulumu için imar planı gerekmeyecek. Elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanabilmesi için geçici süreli elektrik enerjisi talepleri karşılanacak. Siyasi partilerin grup toplantıları da önem taşıyor.