MEB'in Ortak Sınavlarının Soru ve Cevapları Açıklandı - Detaylar Burada!
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ülke geneli ortak sınavların soru ve cevapları merak konusu oldu. 26 Mart'ta yapılan 6. sınıf Türkçe ve 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavlarında kullanılan açık uçlu sorular öğrencilerin yaratıcılığını ortaya çıkardı. Ayrıca, sınav sonuçlarının e-Okul sistemine işleneceği belirtilirken, öğrencilerin performansı dikkatle değerlendirilecek.
Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 26-27 Mart'ta yapılan ülke geneli ortak sınavların soru ve cevapları yayımlandı.
ANKARA(İGFA) - 2023-2024 eğitim öğretim yılının ikinci dönem birinci yazılı sınavları, 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 26 Mart'ta; 6 ve 9. sınıf matematik dersleri için de 27 Mart'ta ülke genelinde ortak yazılı şeklinde yapılmıştı. Ülke geneli ortak yazılı sınavlarda, ilk kez açık uçlu ve kısa cevaplı sorular kullanıldı.
Türkçe dersi 6. sınıf yazılı sınavında 14 çoktan seçmeli soruyla birlikte 2 açık uçlu soru kullanılırken, 6. sınıf matematik yazılı sınavında ise 10 soru; 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı yazılı sınavında 7 ve 9. sınıf matematik yazılı sınavında ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanıldı.
ÖĞRENCİLER KENDİ CÜMLELERİYLE YAZDI
Öte yandan, öğrencilerin gelişimini takip etmek, müfredatın işlenmesinde okullar arasında bütünlük sağlamak ve uygulama birliği oluşturmak amacıyla yapılan ülke geneli ortak sınavlarda ilk kez kullanılan açık uçlu sorularda öğrenciler, cevapları kendi cümleleriyle yazdı.
Sınavların değerlendirme işlemleri 6. sınıf Türkçe dersi için bağımsız iki puanlayıcı tarafından, diğer dersler için de okul müdürlüklerinin karar doğrultusunda zümreler, ilgili dersin öğretmenleri ya da komşu okul zümre öğretmenlerince yapılacağı ve sonuçların e-Okul sistemine işleneceği kaydedildi.
Ülke geneli ortak sınav soru ve cevaplarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
Millî Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği ülke geneli ortak sınavlarda 6. ve 9. sınıf öğrencileri için yapılan açık uçlu ve kısa cevaplı denemeler öğrencilerin yeteneklerini sergilemelerine imkân tanıdı. Sınavların değerlendirme süreci ise öğretmenlerin titiz çalışması sonucunda e-Okul sistemine işlenecek. Bu uygulama, öğrencilerin akademik gelişimini izlemeye ve desteklemeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.