Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler, 'Şah-Mat'ın tekniklerini öğrenmeye başladı. 20 Temmuz Dünya Satranç Günü vesilesiyle düzenlenen özel etkinlik büyük ilgi gördü. Öğrencilere satranç kuralları anlatıldı, temel bilgiler verildi ve keyifli zamanlar geçirildi. Günün sonunda minikler, öğretmenleri ve arkadaşları ile birlikte satranç oynayarak eğlenceli anlar yaşadılar.Şimdi haberimizin detaylarına geçelim.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler 20 Temmuz Dünya Satranç Günü’nü bir etkinlikle kutladı.

MANİSA (İGFA) - 20 Temmuz Dünya Satranç Günü sebebi ile Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde eğitim gören minik öğrenciler için satranç etkinliği düzenledi.

Düzenlenen etkinliğe Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrencilere satranç kuralları anlatıldı, temel bilgiler verildi. Minikler öğretmenleri ve arkadaşları ile satranç oynadı. 

Etkinlik sonunda öğrencilere üzüm dağıtılarak, günün anısına fotoğraf çekildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlik sayesinde, minik öğrenciler 'Şah-Mat'ın inceliklerini öğrenme fırsatı yakaladı. 20 Temmuz Dünya Satranç Günü'nü kutlamak amacıyla gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere satrançın temel kuralları anlatıldı ve oyun oynama deneyimi yaşatıldı. Hem öğrenirken eğlenen minikler, aktivitelerle dolu dolu bir gün geçirdi. Satranç etkinliği, küçüklerin zihinsel gelişimine katkı sağlarken bir yandan da arkadaşları ile sosyal etkileşim kurma fırsatı sundu. Manisa'daki minik satranç tutkunları, bu eğlenceli etkinlik sayesinde hem keyifli vakit geçirdi hem de satranç oyununda ustalaşmanın keyfini yaşadı.