Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana aksında parklanma sorunlarını çözmek için harekete geçti. Malatya esnafı ve Malatyalılar artık daha rahat park alanlarına erişebilecekler. Geçici otopark alanlarının oluşturulmasıyla birlikte trafiğin de daha akıcı hale getirilmesi planlanıyor. Detayları haberimizde!

Malatya Büyükşehir Belediyesi şehrin ana aksında başta esnaf olmak üzere Malatyalıların parklanma sorununu rahatlatmak amacıyla İnönü Caddesi boyunca 13 noktada geçici park alanları oluşturdu.

MALATYA (İGFA) - Geçici parklanma yerlerini Malatyalılar için kullanıma hazır hale getiren Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını tamamlayarak geçici park alanlarını kullanıma uygun hale getirdi. 

İnönü Caddesi üzerinde çift yönlü parklanmayı ortadan kaldırmak ve trafiği akıcı hale getirmek için Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararla ücretsiz geçici otopark alanları belirlendi. 

Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir içinde yaşanan park sorunlarına çözüm getirmek adına önemli bir adım attı. İnönü Caddesi boyunca 13 noktada oluşturulan geçici otoparklar, hem esnafın hem de Malatyalı vatandaşların parklanma sorununu önemli ölçüde rahatlatacak. Bu uygulama ile ayrıca trafiğin daha akıcı hale gelmesi ve çift yönlü parklanmanın önlenmesi hedefleniyor. Malatya'nın parklanma altyapısına yapılan bu yatırım, şehrin yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.