Kocaeli'de yaşayan bir anne, sıra dışı bir karar alarak çocuklarının eğitimine katkı sağlamak amacıyla Tır şoförlüğü yapmaya başladı. Çiğdem Alkan'ın hikayesi hem etkileyici hem de ilham verici. Kadın sürücülerin sayısının artmasıyla ilgili toplumsal algıyı da sorgulatacak bir örnek hikaye.

Kocaeli’de yaşayan Çiğdem Alkan, çocuklarının okul masrafları için Tır şoförlüğü yapıyor.

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Kocaeli’den Yunanistan’ın Atina şehrine Tanker yüklü Tır ile gitmek için İpsala Tır Parkı sahasına gelen Çiğdem Alkan, burada yaptığı açıklamada, baba mesleği olan şoförlüğü severek yaptığını dile getirerek, şunları söyledi: “İşimi zevkle yapıyorum çok seviyorum. Evime çocuklarıma ekmek görtürüyorum bu işle, bana başta kadınsın yapamazsın dediler bende hırslandım ben bu işi yaparım dedim ve başarılı oldum. Yurdışına yük taşıyorum.” dedi.

Çiğdem Alkan, Türkiye’de bu mesleği yapan 100’ün üstünde kadın olduğunu kaydederek, firmaların çoğunluğu şu an kadın şoför aradığını sözlerine ekledi.

Çiğdem Alkan'ın çocuklarının eğitimi için gösterdiği fedakarlık ve cesaret, toplumsal cinsiyet rollerini sorgulamamıza neden oluyor. Kocaeli'deki bu anlamlı hikaye, kadınların her alanda başarılı olabileceğini gösteriyor. Alkan'ın özverisi ve kararlılığı, aynı zamanda meslek seçiminde cinsiyet ayrımcılığının nasıl aşılabileceği konusunda da önemli bir örnek teşkil ediyor.