Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesinde Öğrencilere Deprem Bilinci Aşıladı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK işbirliğiyle gerçekleşen 'Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesi'nde öğrencilere deprem bilinci aşıladı. 6 Şubat depremini yaşamış misafir öğrenciler ve öğretmenler, Kocaeli'de afetlere karşı bilinçlendirici etkinliklere katıldı. Proje kapsamında gerçekleşen bilimsel geziler ve afet risklerine yönelik eğitimler, öğrencilere ilgi çekici deneyimler sunarken bilinçlenmelerine de katkı sağladı.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen “Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesi’nde” 6 Şubat depremini yaşamış öğrencileri ağırladı
KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli halkının deprem konusunda eğitim almasına büyük önem veren ve bünyesinde hizmet veren Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi ile 7’den 70’e herkesi afetlere karşı bilinçlendiren Büyükşehir Belediyesi, ülke genelinde afetle ilgili yürütülen projelere de tam destek veriyor. Bu doğrultuda Büyükşehir, TÜBİTAK 4004 projesi kapsamında gerçekleştirilen ‘’Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesinin’’ Kocaeli ayağında il dışından gelen öğrencilere deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili uygulamalı eğitim verdi.
AFET BİLİNCİ AŞILANDI
Yürütücülüğünü Adapazarı Cengiz Topel İlkokulu adına Güzin Erci’nin üstlendiği proje, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana illerinde 6 Şubat depremini yaşamış 13 misafir öğrenci ve öğretmenler olmak üzere toplamda 60 kişilik bir katılımcı gruptan oluştu. Bu kapsamda 6 gün boyunca 22 farklı etkinliğin gerçekleştiği projede katılımcılara afet bilinci aşılandı.
BİLİMSEL GEZİLER DÜZENLENDİ
“Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesi” ile öğrencilere afet risklerine karşı bilimsel geziler, psikolojik ve sanatsal faaliyetler, nesnelerin interneti, sanal müze gezisi, teknolojik uygulamalar, deneysel çalışmalar ve materyal tasarımları gibi etkinlikler hazırlandı. Bu etkinlikler kapsamında su baskınları ve heyelanların oluş nedenleri, sebepleri ve alınması gereken tedbirler, doğada kaybolmuş birinin arama ve kurtarma çalışmalarında nasıl yollar izleneceği ve acil durum işaretleri hakkında hedef kitlenin yaş grubuna hitap eden uygulamalı oyunlar doğa ortamında gerçekleştirildi.
GÜVENLİ YAŞAM ODASI ANLATILDI
Projenin Kocaeli ayağında deprem bölgelerinden gelen öğrenci ve öğretmen grubunu ağırlayan Büyükşehir, Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi’nde katılımcılara deprem bilincinin kazanılması konusunda uygulamalı eğitim verdi. Ev içinin depreme hazırlanması, deprem anı ve deprem sonrası yapılacaklarla ilgili detaylı bilginin verildiği projede son olarak “Güvenli Yaşam Odası” uygulamalı ve eğitici oyunlarla anlatıldı. Eğitim sonunda öğrencilere katılım belgesi, toprakla deprem bilinci kitapçığı ve afetlere hazırım oyunu hediye edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK 4004 projeleri işbirlikleriyle doğaya ve ekosisteme faydalı olmaya devam edecek.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen 'Nehrin Çocukları Risklere Karşı Projesi' ile deprem bilincini yaygınlaştırmaya devam ediyor. Proje, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana illerinde 6 Şubat depremini yaşamış öğrencilerin yanı sıra Kocaeli'den misafir öğrencilere depremle ilgili eğitimler sunarak, afetlere hazırlıklı bireylerin yetişmesine katkı sağlıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, gelecek nesillerin afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmaları adına projelere verdiği destekle önemli bir rol üstlenmeye devam edecek.