Kayseri'de geçiş günlerinde gerçekleştirilen çevre düzenlemeleri sayesinde şehir, daha yeşil ve yaşanabilir hale geliyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan teknolojik uygulamalar ve çeşitli peyzaj çalışmaları, şehrin estetiğini ve çevre kalitesini arttırıyor. Özellikle yeşil alanların artırılmasıyla hava kalitesi yükselirken, vatandaşlar da daha keyifli zaman geçirme imkânı buluyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, daha yeşil ve yaşanabilir bir Kayseri için çalışmalarına ara vermeden hızla devam ediyor. Bu kapsamda şehrin muhtelif yerlerinde 30 bin metrekare alanda son teknoloji ürünü araçlarla yeşillendirme faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Mehmet UZEL / KAYSERİ (İGFA) - Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkalığı tarafından gerçekleştirilen 2024 yılı ilkbahardan yaz mevsimine geçiş günlerinde çevre düzenlemeleri çalışmaları kapsamında püskürtme, çim tohumu, gübre ve doğal pigment maddelerinin özel bir formülle karıştırılması ile oluşan hydroseeding sulu yöntemle (püskürtme) çim ekimi, yağmurlama (spring) sulama, toprak tesviye, ağaçlandırma, kent donatıları değişimi ve ilaveleri son hızla devam ediyor.

30 BİN METREKARE ALANDA ÇİM İLE 25 BİN 500 SAKSILI ÇİÇEK EKİMİ

Yeni park ve orta refüjlerin peyzaj çalışmaları kapsamında, Talas Kertmeler bölgesi, Sümer Yüzme Havuzu, Erkilet Erkovan Caddesi, 15 Temmuz Bulvarı, Talas askeri hastane caddesi ve Çevreyol Fuzuli Kavşağı Yakut mahalle girişi olmak üzere kavşak ve orta refüjlere 30 bin metrekare hydroseeding  (sulu yöntemle) çim ekimi gerçekleştirilirken, çalışmalara devam ediliyor. Ayrıca bu alanlar için toplam 15 bin 300 metre boru, 100 adet vana, 2 bin adet rotor sprink, 5 bin adet fittings malzemesi, 1500 metre kablo ve 1000 metreküp bitkisel toprak kullanıldı.

Öte yandan, havalimanı girişi, Cumhuriyet Meydanı, Form AVM önü gibi şehrin muhtelif yerlerinde, şelale, çiçek figürü, kule ve küre şeklinde montajlı olan modüler saksı ve portların 25 bin 500 adet saksılı çiçekleri de yeniden monte edildi.

SULAMADA OTOMATİK YAĞMURLAMA (SPRİNG) SULAMA YÖNTEMİ TASARRUF SAĞLIYOR

Yağmurlama Sulama Yöntemi adı verilen ve suyu toprak yüzeyine belirli bir basınç altında ince damlacıklar halinde yağmur şeklinde püskürten meme veya başlıkların yer aldığı borulardan oluşan sistem ile sulama faaliyetlerini gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, bu yöntem sayesinde daha tasarruflu ve maksimum verimde sulama yapabiliyor. Çim ekiminde kaymak tabakası nedeniyle tohumun çıkmama riski de ortadan kaldırılırken, meyilli arazilerde erozyona neden olmadan sulama imkânı sağlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından tercih edilmekte olan hydroseeding sulu yöntemle püskürtme çim ekimi, içerdiği örtü sayesinde erozyona uğramış alanları hızlı bir şekilde çim ile buluşturuyor ve erozyonu kontrol etmekte fayda sağlıyor.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 30 bin metrekare alanda yaptığı sulu çim ekimi ve diğer çevre düzenlemeleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Otomatik sulama yöntemleri sayesinde tasarruf sağlayan belediye, çim ekimi ve peyzaj çalışmaları ile şehrin görünümünü canlandırıyor. Yapılan uygulamalarla erozyonun önüne geçilirken, şehirdeki yeşil alanların artmasıyla çevre kalitesi de yükseliyor.