Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan antik su yolları altındaki kemerler, şehir trafiğinde ilginç bir dönüşüme sahne oluyor. Batı Roma İmparatorluğu'ndan günümüze uzanan bu antik yapılar, araçların altından 'kapı' olarak kullanılıyor. Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de şehre su taşıyan kemerler, şimdi araç geçişini sağlayarak tarihle moderniteyi buluşturuyor.

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan antik su yollarının altında bulunan kemerler, araçların altından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde yer alan ve Lefke Kapı’nın hemen yanı başında bulunan antik su yolunun üzerine inşa ettiği kemerler, araçların altlarından geçtiği kapılar olarak kullanılıyor.

Batı Roma İmparatorluğu döneminde şehre su taşımak üzere inşa edilen su yolları, su kemerlerinin üzerine bina edilmiş.

Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerinde de varlığını koruyan antik su yollarının altında bulunan kemerler, şehrin ulaşım ihtiyacı sebebiyle iki yolu birbirine bağlamak üzere araç trafiğine açılmış.

İznik'in tarihi dokusunda izler taşıyan antik su yolu kemerleri, günümüzde farklı bir amaçla kullanılarak şehrin ulaşım ihtiyacına hizmet ediyor. Batı Roma İmparatorluğu'nun bıraktığı miras, araçların altından kapı gibi geçtikleri kemerler olarak şehrin yaşamına renk katıyor. Özellikle araç trafiğine katılan bu antik eserler, tarihle günlük hayatın iç içe geçtiği İznik'in benzersiz atmosferini oluşturuyor.