692 yıldır varlığını sürdüren İznik'in efsanevi Hacı Özbek Camii, ziyaretçilerini büyülemeye devam ediyor. Orhan Gazi'nin fethi sonrasında yapılan bu muazzam yapının tarihi ve mimari detaylarıyla dolu olan Hacı Özbek Camii, Türkiye'nin zengin kültürel mirasına ışık tutmaya devam ediyor.

İznik’in ilk camisi olan Hacı Özbek Camii 692 yıldır varlığını sürdürmeye devam ediyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın tarihi dokusuyla en öne çıkan ilçelerinin başında gelen İznik’te bulunan ve yüzyıllara direnen Hacı Özbek Camii 692 yıldır varlığını sürdürüyor.

Orhan Gazi’nin İznik’i fethetmesinden sonra Hacı Özbek Mehmed tarafından 1332-1334 yılları arasında yaptırılan camii, kitabesi bulunan en eski Osmanlı yapısı olma özelliği taşıyor.

Bu yönüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan cami, 7 yüzyıl boyunca ayakta kalmış olması sebebiyle de ziyaretçilerini hayrete düşürüyor.

Bursa'nın gözde ilçesi İznik'in üzerinde gururla taşıdığı en büyük miraslarından biri olan Hacı Özbek Camii, tüm ihtişamıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. 692 yıldır ayakta kalan ve Osmanlı döneminden günümüze ulaşabilen bu eşsiz yapı, sanat ve tarih severleri kendine hayran bırakmaya devam ediyor. İznik'in tarihine tanıklık etmek isteyen herkesi bu efsanevi camiyi ziyaret etmeye davet ediyoruz.