Bursa'nın tarihi İznik ilçesi, Antik Roma Tiyatrosu ile turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Milattan sonra 2. yüzyılda inşa edilen bu tarihi yapı, günümüzde hala ayakta ve ziyarete açık. İznik surlarının yanında bulunan tiyatro, yerli ve yabancı turistleri kendine çekiyor. Geçmişi gün yüzüne çıkardıkça merak uyandıran tiyatro, tarihi bir atmosfer sunuyor.

Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan Antik Roma Tiyatrosu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor.

BURSA (İGFA) - Bursa’nın İznik ilçesinde bulunan ve milattan sonra 2. yüzyılda inşa edildiği bilinen Antik Roma Tiyatrosu, İznik’in en eski yapılarından biri olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İznik surlarının ortalama 100 metre kuzeyinde yer alan ve arena ile seyircilerin oturduğu kısmı büyük ölçüde ayakta kalan tiyatro, günümüzde ücretsiz olarak ziyarete açık.

Geçtiğimiz yıllarda yapılan kazılarda içerisinde bir çini atölyesinin de bulunduğu kazılar ve tiyatro ile ilgili incelemeler hala devam ediyor.

Bursa'nın İznik ilçesinde bulunan Antik Roma Tiyatrosu, olağanüstü mimarisi ve tarihi dokusuyla turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Milattan sonra 2. yüzyılda inşa edilen bu önemli yapı, İznik'in tarihi mirasını ziyaret edenlere unutulmaz anlar yaşatıyor. Tiyatro, günümüzde halen yapılan kazılar ve incelemelerle keşfedilmeyi bekleyen birçok sırrı barındırıyor. Yerli ve yabancı turistlerin keşfetmeyi beklediği bu antik tiyatro, geçmişin izlerini günümüze taşıyor.