İzmit'te bir vatandaşın soğukta otobüs duraklarında uyuduğu haberi gündeme bomba gibi düştü. Kocaeli genelinde evsizlere uzun yıllardır sıcak bir yuva imkânı sağlayan Barınma ve Konaklama Merkezleri, yine bir insanın hayatına dokunarak takdir topladı. İzmit’te devriye sırasında rastlanılan evsiz vatandaş, zor şartlardan kurtularak sıcak bir yuvaya kavuştu.

İzmit’te otobüs duraklarında uyuyan bir vatandaş, Büyükşehir zabıta ekipleri tarafından Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüldü

KOCAELİ (İGFA) - Büyükşehir’in hizmetiyle Kocaeli genelinde evsiz vatandaşlara yıllardır sıcak bir yuva imkânı sağlayan Barınma ve Konaklama Merkezleri bir vatandaşın daha imdadına yetişti. Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, devriye sırasında rastlanılan veya gelen ihbarlar üzerine yerleri tespit edilen evsiz vatandaşları Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürüyor. Bu kapsamda İzmit’te 7/24 devriye atan zabıta ekipleri, saat 02.30 sularında halkevi duraklarında uyuyan bir vatandaşa rastladı. Ekipler, bir süre görüştüğü ve kalacak yeri olmadığını tespit ettiği vatandaşı İzmit’te bulunan Barınma ve Konaklama Merkezi’ne götürdü. Sıcak yuvaya kavuşturulan evsiz vatandaş, kendisine sahip çıkan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ekipler, kimsesiz ve gidecek yeri olmayan vatandaşlara rastlanılması halinde 153 Çağrı Merkezi’nin aranmasını istedi.

Kocaeli genelinde evsiz vatandaşlara sıcak bir yuva imkânı sunan Barınma ve Konaklama Merkezleri, insanlık görevini yerine getirmeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri sayesinde İzmit’te otobüs duraklarında uyuyan bir vatandaş, mükemmel bir misafirperverlikle Barınma ve Konaklama Merkezi’ne yerleştirildi. Bu tür insani yardımları teşvik eden olaylar, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını canlandırarak örnek olmaya devam ediyor.