İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarma iddiasının asılsız olduğu ortaya çıktı. Toplumda infial yaratan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Sosyal medyada hızla yayılan bu haberlerin doğru olmadığı ve manipülasyon amaçlı olduğu ortaya çıktı. İletişim Başkanlığı yetkilileri, vatandaşların asılsız iddialara itibar etmemesi konusunda uyardı.

İletişim Başkanlığı, bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

ANKARA (İGFA) - “Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz” iddiasına ilişkin açıklama İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden geldi.

Yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, "Akrabalarınızı, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarabilirsiniz." iddiası doğru olmadığının altı çizildi.

"Türkiye'nin dijital platformu e-Devlet Kapısı'nda, "Akraba İlişiği Kesme İşlemleri" gibi bir hizmet bulunmamaktadır" denilen açıklamada, "Bahse konu iddialara dayanak olarak gösterilen ekran görüntüleri, e-Devlet Kapısı'ndaki bir hizmete ait değildir. Görüntüler, dijital ortamda manipülasyon amaçlı hazırlanmıştır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz" ifadeleri yer aldı.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, e-Devlet üzerinden akrabalıktan çıkarma iddiasının doğru olmadığı net bir şekilde ifade edildi. Toplumda endişe yaratan bu tür manipülatif haberlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Vatandaşların bilgi almak için resmi kaynaklara başvurması ve sosyal medya üzerinden hızla yayılan asılsız iddialara karşı temkinli olmaları gerektiği belirtildi. Bu tür yanlış haberlerin toplumda yanlış algılar oluşturabileceği ve güvenilirliği sarsabileceği üzerinde duruldu.