İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nin açıklamaları gündemi sarsıyor! Malatya Kürecik radar üssü iddiaları tekrar yalanlandı. İran İsrail'e füze saldırısı haberleriyle çalkalanan bölgede gerçekler gün yüzüne çıkıyor.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "İran'ın 15 Nisan'da İsrail'e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu." iddiasını yalanladı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Malatya Kürecik'te bulunan radar üssü ile ilgili söz konusu iddiaların daha önce de yalanlandığını hatırlattı.

Ancak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edildiği vurgulandı.

"Kürecik'teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır." denildi.

https://twitter.com/dmmiletisim/status/1781780192886726823

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Malatya Kürecik radar üssü iddialarının gerçeği yansıtmadığını bir kez daha ortaya koydu. Radar sisteminden elde edilen bilgilerin NATO prosedürleri çerçevesinde paylaşıldığı ve asılsız iddiaların, uluslararası ilişkilere zarar verebileceği vurgulandı. Türkiye'nin ulusal güvenliği için kritik öneme sahip olan bu konuda yapılan manipülasyon girişimleri ciddiye alınmamalı.