Osmanlı dönemi alimi ve şairi Eşrefoğlu Rumi'nin türbesi, İznik'te ilgi çekmeye devam ediyor. Halk arasında ve turistler arasında popülerlik kazanan türbe, merkezi konumu ve tarihi önemiyle sık sık ziyaret ediliyor. İznik'te bulunan Eşrefoğlu Rumi Türbesi, tarihi atmosferiyle ziyaretçilerini büyülüyor.

Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik’teki türbesi, vatandaşların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

BURSA (İGFA) - 14. ve 15. yüzyıllarda İznik’te yaşamış ve Osmanlı döneminin önemli alim ve şairlerinden olan Eşrefoğlu Rumi’nin İznik Çarşısı’nın hemen yanı başında bulunan türbesi yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra İzniklilerin de uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Eşrefzade Camii’nin hemen önünde bulunan türbe, merkezi bir konumda bulunması ve çevresel faktörler sebebiyle günün hemen hemen her saatinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Eşrefoğlu Rumi Türbesi, Osmanlı döneminin izlerini taşıyan tarihi bir yapı olmanın ötesinde, bir kültür ve sanat merkezi olarak da önemli bir konuma sahip. İzniklilerin ve ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen türbe, zengin tarih ve kültür mirasıyla her geçen gün daha da değer kazanıyor. Türbenin hemen yanındaki Eşrefzade Camii ise bölgenin mistik ve tarihi havasını hissetmek isteyenleri kendine çekiyor.