Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait İHA ile gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyeti sırasında Midilli Adası’nın kuzeyinde düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun Türk kara sularına itilerek bölgeden ayrıldığı görüntülendi. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hızlı müdahalesi ve kahramanlığı ile yaşanan kurtarma operasyonu tüm dikkatleri üzerine çekti.

Düzensiz göçmenleri taşıyan bir botun kuzey yönünde Türk kara sularına iterek bölgeden ayrıldığının görüntülenmesi üzerine göçmenler, Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

ANKARA (İGFA) - Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza ait İHA ile gerçekleştirilen keşif ve gözetleme faaliyeti esnasında Yunanistan’a ait Sahil Güvenlik unsurlarının Midilli Adası’nın kuzeyinde kalan bölgede düzensiz göçmenleri taşıyan 1 adet bot tespit etti.

Söz konusu botun kuzey yönünde Türk kara sularına iterek bölgeden ayrıldığı görüntülendi.

Bunun üzerine harekete geçirilen Sahil Güvenlik Komutanlığı söz konusu göçmenleri kurtardı.

Düzensiz göçmenler bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik botu tarafından kurtarıldı.

O ana ilişkin görüntüler Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Göçmenlerin hayatlarını kurtarmak için fedakarca hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göçmenleri karşı karşıya kaldıkları tehlikelerden korumak için özverili bir çalışma sergiledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın titiz çalışmaları sayesinde tespit edilen olay, bölgedeki güvenlik kaygılarını da bir kez daha gündeme getirdi. Sahil Güvenlik botunun cesur müdahalesi, Türk kara sularında yaşanan bu tür olaylara karşı hazır ve etkin bir koruma sağlandığını bir kez daha gösterdi. Göçmenlerin kurtarılması, insani yardım ve uluslararası iş birliğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.