Düzce'de Gökçe Mahallesi'nde uzun süredir şikayet konusu olan ve sorun oluşturan çöp evde yaşayan aile için yardım eli uzandı. Belediye Başkanı Faruk Özlü'nün liderliğinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda çevreye duyarlı ekipler, evden 42 kamyon dolusu çöp çıkardı. İnsan sağlığını tehdit eden bu duruma son vermek adına yapılan çalışmalar halk tarafından takdirle karşılandı.

Düzce Belediyesi hizmet alanına yeni dahil olan Gökçe Mahallesi’nde 20 yıldır sorun oluşturan ve şikayet konusu olan çöp ev, Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün girişimleri ile boşaltıldı.

Sefer DEMİR / DÜZCE (İGFA) -  Düzce'nin Gökçe Mahallesi'nden Beyaz Masa Hattı’na gelen ihbar üzerine Zabıta Müdürlüğü ekipleri evi incelemeye aldı. Ekiplerin yaptığı incelemede, anne baba ve 3 çocuktan oluşan bazıları zihinsel engelli 5 kişilik ailenin, çöplerle ve hayvanlarla iç içe sağlıksız şartlar altında yaşadığı tespit edildi.

Çöp evin temizlenmesi için Düzce Belediyesi’ne bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü’nün yanı sıra, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile jandarma ekipleri görevlendirildi.

Eve giden ekipler, öncelikle evdeki aileyi, 11 köpeği, 20’ye yakın kediyi, çok sayıdaki tavuk ve civcivi ev dışına çıkardı. Daha sonra maskeler ve eldivenler takarak temizlik çalışmalarına başlayan ekipler, 5 gün boyunca süren çalışmalar sonunda 2 katlı evden ve bahçesinden 42 kamyon dolusu çöp çıkardı.

Düzce'nin Gökçe Mahallesi'nde yaşanan çöp ev olayı, çevre temizliği konusunda duyarlılığın artırılmasına vesile oldu. Belediye ve diğer ilgili kurumların koordineli çalışmasıyla sorunlu evden çıkarılan çöpler, çevre kirliliğine dikkat çekti. Halk sağlığını tehdit eden bu tür durumlarla mücadelede toplumsal bilincin ve iş birliğinin önemi bir kez daha gözler önüne serildi.