Diyarbakır'da Su Tasarruflu Peyzaj Uygulamaları Yükselişte!
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınma ve su kaynaklarının azalmasıyla mücadele için kentte dikkat çeken bir adım atıyor! Refüj ve kavşaklarda su kullanımına ihtiyaç duyulmayan kuru peyzaj uygulamaları sayesinde yeşil alanlar artacak ve su tasarrufu sağlanacak. Kentin estetik görünümünü değiştiren bu proje, çevre dostu yaklaşımla öne çıkıyor.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, küresel ısınmayla birlikte her geçen gün su kaynaklarının azalmasını dikkate alarak refüj ve kavşaklarda kuru peyzaj çalışmalarına ağırlık veriyor.
DİYARBAKIR (İGFA) - Diyarbakır Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, küresel ısınmanın getirdiği en büyük sorunlardan biri olan su kaynaklarının azalmasına karşılık, kentte yer alan refüj ve kavşaklarda kuru peyzaj uygulama örneklerini çoğaltıyor.
Su kullanımına ihtiyaç duyulmayan kuru peyzaj uygulamasını yaygınlaştıran Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yurttaşlar tarafından Eski Hal olarak bilinen Urfa Kapı Melikahmet Caddesi’nde çalışma yürüttü.
2 bin 500 adet mevsimlik çiçek ekildi
Çalışmalar kapsamında Sur ilçesi Melikahmet Caddesi ve Yenişehir ilçesi İstasyon Caddesi, Urfa Kapı girişindeki küçük çaplı kavşaklara kuru peyzaj malzemesi ağaç yongası ve kırmızı panza serdi. Kuru peyzaj malzemelerinin estetik görünüm almasını sağlamak için alanlara ayrıca 2 bin 500 adet yazlık mevsimlik çiçek, 130 adet zakkum, 80 adet gold taflan, top mazı ile mavi selvi dikildi.
Merkez ilçelerde bitkilendirme çalışmaları
Ekipler, kuru peyzaj ve bitki dikiminden önce alanlarda altyapı çalışması da gerçekleştirdi. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin refüjleri ile kavşaklarında kuru peyzaj ve bitkilendirme çalışmalarına devam edecek.
Diyarbakır Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı'nın öncülüğünde gerçekleşen su tasarruflu peyzaj uygulamaları, kentte refüj ve kavşaklarda kuru peyzaj çalışmalarını yaygınlaştırıyor. Su kaynaklarının azalmasına karşı çevreci bir yaklaşım sergileyen belediye, estetik ve çevreye duyarlı tasarımlar ile kent görünümünü iyileştiriyor. Su tasarrufuna katkı sağlayan bu uygulamalar, Diyarbakır'ın yeşil dokusunu koruyarak sürdürülebilir bir kent yaşamını destekliyor.