DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de yaşanan şiddet olayına sert tepki gösterdi. Milletvekillerine geçmiş olsun dileklerini ileten Babacan, şiddetin demokrasiye zarar verdiğini belirtti. Tepkisini sosyal medya üzerinden de dile getiren Babacan, şiddetin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'nin bugünkü olağanüstü oturumunda yaşanan 'şiddet'e yönelik kınama yayınladı.

ANKARA (İGFA) - DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de meclis kürsüsünde saldırıya uğrayan ve yaralnan vekillere 'geçmiş olsun' dileklerini ileterek, saldırıyı kınadı.

Babacan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Anayasayı tanımadınız, millet iradesini yok saydınız, her gün ekranlardan öfke saçtınız. Sonuç ortada: Bugün Gazi Meclisimizde kan aktı. Meclis kürsüsünde saldırıya uğrayan ve yaralanan vekillere geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, saldırıyı kınıyorum. AK Parti grubunun şiddetten sorumlu vekiline AK Parti içinden de gereken cevabın verileceğini temenni ediyorum. Bu memleketi bu hale getirmeye kimsenin hakkı yok" mesajını verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, TBMM'de yaşanan şiddet olayına ilişkin net bir tavır aldı. Anayasa ve millet iradesine yapılan saldırıları kınayan Babacan, şiddetin sona ermesi ve demokrasinin güçlenmesi için tüm siyasi partilere sorumluluk düştüğünü belirtti. Toplumsal barış ve huzurun korunması adına taraflar arasında diyaloğun önemine vurgu yapan Babacan, şiddetin bir çözüm olmadığını vurgulayarak, siyasetin güçlü iletişim ve demokratik normlar çerçevesinde yürütülmesi gerektiğini savundu.