16 Eylül Pazartesi günü başlangıç yürüyüşü ile başlayan etkinlikler, Salı günü de Boğazgücü Engelliler Spor Kulübü'nün Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'ndaki gösteri maçı ile devam etti.

Hafta etkinlikleri kapsamında Çanakkale Bisiklet Platformu Ekibi, Çanakkale Belediyesi Ata'm Kreşlerinin minikleriyle bir araya gelerek, “Sağlık için Hareket, Hareket için Bisiklet, Bisikletli Ulaşım, Güvenli Sürüş ve Bisiklet Çeşitleri Sunumu” gerçekleştirdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki renkli etkinliklerden biri de Barış Kafe'de gerçekleşen Nefes Egzersizi ile Yoga oldu. Alanında uzman isimler eşliğinde gerçekleşen aktivitelerde hemşehrilerimiz, açık havada sağlıklı hareket ve sporu deneyimleme fırsatı buldu.

Öte yandan, Kordon Boyu'ndaki Truva Atı bölgesinde açılan stantlarda da Alternatif Ulaşım Araçları Tanıtım Stant Çalışması (Bisiklet Şefliği & ÇABİS), Çanakkale Bisiklet Platformu Bilgilendirme Faaliyeti ile Ergometre - Çanakkale Kürek ve Kano Kulübünün tanıtımları hafta boyunca gerçekleştirildi.

Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlik Programı 

 

21 Eylül 2024 Cumartesi Günü

Saat: 08.00

Yer: Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası ve Kültür Merkezi Meydanı

Otobüs Hareket Saati: 07.30

Yürüyüş Bitiş Saati: 13.00 Çöp Toplama Etkinliği

Yürüyüş faaliyeti Çanakkale Bisiklet Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecektir. 

Yürüyüş Bilgileri: 

 

Saat: 19.00 – 20.00

Yer: Özgürlük Parkı 

 

22 Eylül 2024 Pazar Günü 

Saat: 18.00 – 00.00 

Yer: Kayserili Ahmet Paşa Caddesi Araç Trafiğine Kapalı Olacaktır. 

Toplanma Saati: 19.00

Hareket Saati: 19.30

Yer:  Golf Aile Çay Bahçesi

Güzergâh: Başlangıç: Golf Aile Çay Bahçesi > Kayserili Ahmet Paşa Cad. > İskele > Cumhuriyet Bulvarı > İnönü Caddesi > Plaj Caddesi > Deniz Sokak > Aziziye Caddesi > 100. Yıl Caddesi > Atatürk Caddesi > Piri Reis Caddesi > İnönü Caddesi > Demircioğlu Caddesi > İskele'de turumuz sona erecektir.

Bisiklet Turu Çanakkale Bisiklet Platformu öncülüğünde gerçekleştirilecektir.

Saat: 11.00 – 23.00