Bursa'da yaz aylarının gelmesiyle birlikte sineklerin istilasına uğradığı endişe verici bir boyuta ulaşıyor. Bursalılar, evlerinde ve açık alanlarda sinek yoğunluğu nedeniyle zor anlar yaşıyor. Kara ve sivri sineklerin artışıyla birlikte sağlık riskleri de artıyor. Belediyelerin ilaçlama çalışmalarında yetersiz kaldığına dair şikayetlerin artması, vatandaşların yetkililerden acil önlemler almasını istemesine neden oluyor. Sinek istilasının önüne geçilmesi için Bursa'da alınacak tedbirler merakla bekleniyor.

Yaz aylarında ortaya çıkan sinekler, yetersiz ilaçlama dolayısıyla adeta Bursa’yı istila etti. Vatandaşlar evlerde ve açık alanlarda oluşan sinek yoğunluğuna isyan ediyor.

BURSA (İGFA) - Yaz aylarında ortaya çıkan kara ve sivri sinekler, bu yıl Bursa’yı adeta adeta istila etti. Belediyelerin yetersiz ilaçlamaları sebebiyle giderek artan sinek yoğunluğuna Bursalılar isyan ediyor.

Başta kırsal kesimler olmak üzere 2024 yılı yazında şehir merkezinde de ciddi oranda artan sinek yoğunluğu, taşıdıkları bakteri ve virüsler dolayısıyla vatandaşın sağlığını da tehdit ediyor.

Karasinekler kolera, diyare, dizanteri, hepatit ve çocuk felci gibi hastalıkları taşırken, sivrisinekler ise Batı Nil virüsü, filaryaz, tularemi gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Öte sandan sivrisineklerin en çok sebep olduğu hastalık ise sıtma olarak biliniyor.

Vatandaşlar, belediyelerin ilaçlamalarının yetersiz olduğundan şikayet ederken özellikle kendi tedbirlerini kendilerinin alamadıkları açık alanlarda yemek yiyemediklerini, piknik yapamadıklarını ve sinek yoğunluğundan dolayı oturamadıklarına isyan ediyor.

Belediyelerin bir an önce sinekler için tedbir almasını talep eden vatandaşlar, özellikle bark, bahçe ve su kenarlarına yakın bölgelerin daha sık ilaçlanmasını istiyor.

Bursalılar, yaz aylarında artan sinek yoğunluğu nedeniyle günlük yaşamlarında zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Karasineklerin taşıdığı bakteri ve virüslerin sağlık riskleri oluşturduğu bir ortamda, belediyelerin ilaçlama çalışmalarının yetersiz olduğunu belirtiyorlar. Özellikle açık alanlarda piknik yapamamak, bahçelerde oturamamak gibi şikayetler nedeniyle vatandaşlar, belediyelerden hızla harekete geçmesini talep ediyor. Sağlık açısından ciddi tehdit oluşturan sinek istilasının önlenmesi için vatandaşlar, kırsal ve şehir merkezi gibi tüm bölgelerde daha etkili ilaçlama çalışmalarının yapılmasını bekliyor.