Bursa-Yenişehir Havalimanı, temmuz ayında 17 bin yolcuya hizmet verdi. İç ve dış hat yolcu trafiği, uçak ve yük istatistikleri DHMİ tarafından açıklandı. Ayrıca havalimanında gerçekleşen toplam uçak iniş-kalkış sayısı da dikkat çekici oldu.

Geçen temmuz ayında Bursa-Yenişehir Havalimanı’nda toplam 17 bin 82 yolcuya hizmet verildi.

Gürhan ADANA / BURSA (İGFA)- Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Bursa Yenişehir Havalimanı’nın 2024 yılı temmuz ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı.

Açıklamaya göre, Bursa Yenişehir Havalimanı’nda temmuz ayında, iç hat yolcu trafiği 16 bin 165, dış hat yolcu trafiği 917 oldu. Böylece temmuz ayında toplam 17 bin 82 yolcuya hizmet verildi.

Temmuz ayında Bursa Yenişehir Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda bin 751, dış hatlarda 18 olmak üzere toplamda bin 769’a ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise temmuz ayında toplamda 194 ton oldu.

7 aylık (Ocak-temmuz) döneminde ise Bursa Yenişehir Havalimanı’nda yolcu trafiği 121 bin 806, uçak trafiği 11 bin 61, yük trafiği (kargo, posta, bagaj) ise bin 311 ton olarak gerçekleşti.

Bursa-Yenişehir Havalimanı'nda geçen temmuz ayında gerçekleşen yolcu, uçak ve yük trafiği istatistikleri ışığında, havalimanının önemli bir hava ulaşım merkezi olduğu bir kez daha görüldü. DHMİ tarafından açıklanan verilere göre, Bursa-Yenişehir Havalimanı'nın hem iç hem dış hatlarda aktif bir yolcu trafiği bulunmaktadır. 7 aylık dönemde de oldukça yoğun olan havalimanı trafiği, Bursa ve çevresine olan hava ulaşımını desteklemeye devam etmektedir.