Bursa İtfaiyesi, son zamanlarda artan orman yangınları tehlikesine karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çağrı yapıyor. Hava sıcaklıklarının etkisiyle yangın riskinin arttığı bu dönemde, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, vatandaşlardan ormanlık alanlardan uzak durmaları ve yangın çıkabilecek pratikleri yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Yaşanabilecek herhangi bir olumsuzluğu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmeleri de önemle vurgulanıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İtfaiye Daire Başkanlığı, son zamanlarda artan hava sıcaklıkları ve ülkede artış gösteren orman yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

BURSA (İGFA) -Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, son zamanlarda artan hava sıcaklıkları ve Türkiye'de artış gösteren orman yangınları dolayısıyla vatandaşları duyarlı olmaya çağırdı.

Büyükşehir İtfaiyesi'nden yapılan duyuruda; vatandaşların ormanlık alanlara girmemeleri, kesinlikle anız yakmamaları, bağ ve bahçe temizlik işlerinde ateş kullanımından kaçınmaları, yol kenarlarına yangına neden olabilecek çöp, sigara izmariti vb. maddeleri bırakmamaları, uyarılara dikkat etmeleri ve görülen olumsuzlukları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne iletmeleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet edildi.

Söz konusu duyuru, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

Bursa İtfaiyesi, orman yangınlarının önlenmesi ve hızlı müdahale için vatandaşların sorumluluk alması gerektiğini belirtiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, yangın risklerine karşı farkındalık yaratmak ve ağaçlandırma projelerine destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşların bu uyarılara dikkat etmesi, orman yangınlarının önlenmesinde büyük önem taşıyor.