İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan tarafından yapılan sert açıklama gündemi sarsarken, TBMM'deki olaylara ilişkin tartışmalar devam ediyor. Turan'ın vurguladığı vekile küfürün millete küfür olduğu görüşü, Meclis'te yaşanan çekişmelerin yankılarını artırıyor. Olağanüstü oturumda yaşananlar, siyasi çevrelerde derin izler bırakırken, Turan'ın net ve sert ifadeleri dikkat çekiyor.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, TBMM'deki olağanüstü oturumda yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulunarak görüntüleri tasvip etmediğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - TBMM Genel Kurulu'nun Can Atalay oturumunda milletvekilleri arasında yaşanan kavgaya bir tepki de İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan'dan geldi.

Turan, yaşananların ve görüntülerın tasvip edilemez olduğunu belirtti.

Turan, kendisinin 8,5 yılı grup başkanvekilliği 13 yıl milletvekilliği yaptığını anımsatarak, olağanüstü davetle açılan TBMM’de ilk konuşmacı olarak Ahmet Şık'ı gösteren irade, konunun çözülmemesini istediğini net olduğunu söyledi. 

Meclisin konuşma ve eleştirme yeri olduğunu belirten Turan, "Meclis küfür ve hakaret yeri değil!  Vekile küfür seçmenine/millete küfürdür.!" değerlendirmesinde bulundu.

https://twitter.com/turanbulent/status/1824434094165348361

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, TBMM'de yaşanan kavga ve gerilimlere ilişkin açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Meclis'te yapılan konuşmaları eleştiren Turan, vekilin millete küfür etmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Meclis'in çatışma ve hakaretlerden uzak bir platform olması gerektiğinin altını çizen Turan, siyasetin düzgün ve saygılı bir şekilde yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Bakan Yardımcısı'nın açıklamaları, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken, siyasi atmosferde de tartışmaları alevlendiriyor.