Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre, Kur Korumalı Mevduat (KKM) stoklarında devam eden düşüş dikkat çekiyor. 3,4 trilyon TL'den 1,1 trilyon TL'ye kadar gerileyen stoklar, finansal piyasalarda yeni bir döneme işaret ediyor. Bakan Şimşek'in vurguladığı bu gelişme, ekonomi çevrelerinde endişe yaratırken önümüzdeki dönemde atılacak adımlar merak konusu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kur Korumalı Mevduat (KKM)'a dair son verileri değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) - Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kur Korumalı Mevduat (KKM) stokunun 72 haftadır kesintisiz gerilediğini vurguladı.

Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, "KKM stoku 2023 yılı Ağustos ayındaki zirve değeri olan 3,4 trilyon TL’den 1,1 trilyon TL’ye düştü. KKM'nin toplam mevduat içindeki payı yüzde 26,2'den yüzde 5,9’a geriledi" ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, payalşımında, makro finansal istikrarı güçlendirecek, Türk Lirası'na güveni artıracak politikalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisi üzerinde önemli etkilere sahip olan Kur Korumalı Mevduat (KKM) stoklarının uzun süredir süregelen düşüş trendine dikkat çekti. Stokların 3,4 trilyon TL'den 1,1 trilyon TL'ye kadar gerilemesi, piyasalarda dengelerin değiştiğine işaret ediyor. Şimşek'in açıklamalarıyla birlikte KKM'nin toplam mevduat içindeki payında yaşanan gerileme, ekonomi çevrelerinde tartışma konusu oldu. İlerleyen günlerde alınacak ekonomik tedbirlerin Türk Lirası'na güveni artırmaya yönelik olacağı belirtilirken KKM stoklarındaki düşüşün durdurulması için atılacak adımlar merakla bekleniyor.