Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde renkli bir etkinliğe ev sahipliği yapıldı! Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Aşure Günü'nde Cumhuriyet Meydanı adeta aşure şölenine dönüştü. Başkan Mesut Ergin'in liderliğindeki etkinlikte 4 bin kişi bu geleneksel lezzeti tadarken, binlerce kişi de evlerine aşure ulaştırdı. Ayvalık halkı, uzun yıllar devam eden Aşure Günü geleneğine katılım gösterirken, Başkan Ergin'in bereket dileği ise herkesi duygulandırdı.

Balıkesir'de Ayvalık Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce ‘Aşure Günü’ nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda 4 bin kişiye aşure dağıtıldı.

BALIKESİR (İGFA) -  Muharrem Ayı’nın geleneksel töreni olan Aşure Günü’nde meydana kurulan kazanlarda vatandaşlara aşure ikram eden Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, yüzlerce yıldır süregelen geleneği yaşattıklarını söyledi. 

Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ayrıca, yaşlılık ve sağlık sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayan binvatandaşın sofralarına da aşure ulaştırıldı.

Başkan Ergin, Muharrem Ayı’nın ve ‘Aşure Günü’nün önemine vurgu yaparak, kutsal kitaplarda bugünün çok büyük yeri olduğunu hatırlattı.

Ergin, “Aşure Günü tüm halkımıza bereket getirsin” dedi. Geleneksel lezzetin tadına bakan vatandaşlar Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür etti.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde gerçekleşen Aşure Günü etkinliği büyük ilgi gördü! Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'in liderliğinde 4 bin kişiye aşure dağıtılarak uzun yıllara dayanan geleneğin yaşatılması sağlandı. Ayrıca evlerinden çıkamayan bin vatandaşın da sofralarına aşure ulaştırıldı. Geleneksel Aşure Günü, Ayvalık halkının bir araya gelip dayanışmayı pekiştirdiği anlamlı bir etkinlik oldu.