AFAD'dan yapılan eş zamanlı SMS uyarısı gündemi sarsarken, yurdun dört bir yanında artan orman yangınları ve yüksek sıcaklıklarla mücadele ediliyor. Binlerce vatandaşa ulaşan uyarı, dikkatleri üzerine çekti.

AFAD binlerce vatandaşa  eş zamanlı SMS atarak uyarıda bulundu.

BURSA (İGFA) - AFAD'dan yapılan eş zamanlı SMS uyarısında, 10 günlük yüksek sıcaklık uyarısının yanı sıra açık alanda ateş yakmanın yasak olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yurdun dört bir yanında görülen orman yangınları ve artan sıcaklıklar sebebiyle alınan önlemi duyuran mesaj kısa sürede çok kişiye ulaştırıldı.

Uyarı mesajında, Orman Genel Müdürlüğü'ne göre 10 gün boyunca meteorolojik nedenlerle vatandaşların açık alanda ateş yakmamalarını, yakanları uyarmaları ve 112'ye bilgi vermeleri istendi.

AFAD, yüksek sıcaklık ve orman yangınları konusunda vatandaşları uyarmak adına önemli bir adım attı. Eş zamanlı SMS uyarısı ile bilgilendirilen vatandaşlar, açık alanlarda ateş yakmamaları ve gerekli durumlarda 112'yi aramaları konusunda bilinçlendirildi. Bu önemli mesajın hızla yayılmasıyla toplum genelinde farkındalık oluşturulması hedefleniyor.