DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,863.38 ₺
BTC 62,987.60 $
ETH 2,452.58 $
BİST 9,959.84

Almanya Büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Gündem 11
Yayınlama: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 17:32 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın UEFA'dan yaptırım talebi ile ilgili Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konuyla ilgili olarak gerçekleşen bu çağrının detayları henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Almanya Büyükelçisi Türkiye Dışişleri Bakanlığına Çağrıldı

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın UEFA'dan yapılan yaptırım talebi ile gündeme gelen Türkiye ve Avusturya arasındaki EURO 2024 maçındaki gol sevinci olayı, diplomatik bir gelişmeye sahne oldu. Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından çağrıldı. Detaylar henüz net olmamakla birlikte, bu çağrının arka planında ne olduğu merak konusu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın UEFA'dan yaptırım talebi ile ilgili Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ANKARA (İGFA) - Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Türkiye ve Avusturya arasındaki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turu maçında Merih Demiral'ın gol sevincini hedef alarak UEFA'dan yaptırım istedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, konuyla ilgili olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı, Milli Futbolcumuz Merih Demiral’a karşı açılan disiplin soruşturması hakkında yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu soruşturmanın kabul edilemez olduğunu belirtmişti. Bakanlık açıklamalarında, spor müsabakasındaki sevinç kutlamasında, tarihi ve kültürel bir sembolün hiç kimseyi hedef almayan biçimde kullanılmasına yönelik siyasi amaçlı tepkileri kınadığını ifade etmişti.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın UEFA aracılığıyla yaptığı yaptırım talebinin Türk futbolcusu Merih Demiral'a karşı açılan disiplin soruşturmasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Diplomatik halkalar arasındaki temasın sonucu olarak Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise olaya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı. Merih Demiral'a yönelik aldığı tepkiler ve olayın siyasi boyutları, gündemdeki yerini koruyor.

BENZER HABER