10 Mart 2025 Pazartesi
DOLAR 36.54 ₺
EURO 39.73 ₺
STERLIN 47.33 ₺
G.ALTIN 3,425.57 ₺
BTC 86,033.07 $
ETH 2,195.81 $
BİST 10,507.11

Ali Yerlikaya'dan Sahipsiz Köpekler İçin Harekete Geçen Talimat!

Gündem 32
Yayınlama: 9 Mart 2025 Pazar 15:12 Kaynak: İGF Haber Ajansı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpekler konusunda verdiği talimatı Konya'daki acı olayın ardından bir kez daha vurguladı. Sahipsiz köpeklerin yarattığı tehlikeye karşı alınacak önlemleri açıkladı.

Ali Yerlikaya'dan Sahipsiz Köpekler İçin Harekete Geçen Talimat!
ads

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerin oluşturduğu risklere karşı harekete geçiyor! Konya'da yaşanan acı olay sonrasında verdiği talimatı yeniden duyurdu. İşte detaylar...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 büyükşehirde, büyükşehir belediye başkanı, 51 ilde kırsal kesimde il özel idaresi olması dolayısıyla Kars'tan 'sahipsiz köpekler' ile ilgili talimat verdi.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerle ilgili Kars'tan verdiği talimatı bugün sosyal medya hesabından paylaştı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Konya'da 2 yaşındaki bebeğin köpek saldırısında ölmesine ilişkin, "2025'te, gerekli bütün kanunlar ortadayken, sahipsiz köpekler tarafından 2 yaşındaki bir bebeğin vahşice katledilmesini kabul edemeyiz." diyerek verdiği talimatı bir kez daha kamuoyuna duyurdu.

?ref_src=twsrc%5Etfw">March 9, 2025

"İNSANİ VE VİCDANİ DURUŞLA KANUNU BİZİM UYGULAMAMIZ LAZIM"

51 vali ve özel idare olarak ve il belediyeleri ve nüfusu 25 bin ve üzeri olan bütün ilçe belediyeleriyle birlikte bu sorumluluğu kanunun kendilerinden istediği, milletin çıkardığı kanungereğini yapmak zorunda olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "Hayvanları biz seviyoruz. Hepimiz seviyoruz. Benim evimde üç tane kedim var. Ama sorumluluğun ağırlığının ne kadar büyük olduğunu gördüm" dedi..

Bakan Yerlikaya, "İçişleri Bakanı olarak, valilerimin hepsi,aynı şekilde onların uhdesindeki ilgili müdürlükler, belediye başkanları, büyükşehir, ilçe belediye, il belediye fark etmez. Hepsi beraber oturacaklar. Ya bu işi yapacaklar ya da biz yasal olarak hukuk bana ne yetki veriyorsa ben de bunu sonuna kadar kullanacağım ki, bir daha 2 yaşında bir Rana'mız hayatının baharında sabi çocuk mezara girmesin" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sahipsiz köpeklerin yarattığı tehlikeye karşı 30 büyükşehirde, büyükşehir belediye başkanları ve 51 ilde il özel idaresi görevlilerine talimat verdi. Kanunların gereğini yerine getireceklerini belirten Bakan Yerlikaya, insanların güvenliğini ve huzurunu sağlamak için gerekli adımların atılacağını vurguladı. Sahipsiz köpeklerin sebep olduğu trajedilere bir son vermek için çalışmaların hızlandırılacağı ifade edildi.

İlk Yorumu Sen Yaz
code