DOLAR 34.10 ₺
EURO 38.15 ₺
STERLIN 45.59 ₺
G.ALTIN 2,874.79 ₺
BTC 63,006.07 $
ETH 2,453.30 $
BİST 9,900.25

Aile Destek Ödemeleri Hesaplarda: Bakan Göktaş İhtiyaç Sahiplerine 4 Milyar TL Ödeme Yaptı

Gündem 4
Yayınlama: 11 Temmuz 2024 Perşembe 18:06 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu. Bakan Göktaş, desteklenen hanelerin yanı sıra gelir kriteri üzerinden Programa yeni haneler de dahil ettiklerini belirtti.

Aile Destek Ödemeleri Hesaplarda: Bakan Göktaş İhtiyaç Sahiplerine 4 Milyar TL Ödeme Yaptı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın açıklamasına göre, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay ihtiyaç sahiplerine toplam 4 milyar TL ödendi. Program, düzenli sosyal yardımların yanı sıra yeni haneleri de gelir kriterine göre desteklemeye devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırdıklarını belirterek ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptıklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürdüklerini kaydeden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, büyüyen ve gelişen ülkenin refahını vatandaşlarla paylaşmaya devam ettiklerini belirterek, bu kapsamda bu ayki ödemeyle birlikte bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağladıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra herhangi bir dezavantajı olmaması nedeniyle düzenli sosyal yardım alamayan haneleri de yalnızca gelir kriteri üzerinden Türkiye Aile Destek Programı’na dâhil ettiklerini hatırlattı.

"Bu doğrultuda ihtiyaç sahibi hanelerimize bu ay toplam 4 milyar TL ödeme yaptık” diyen Bakan Göktaş, bakanlık olarak gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurarak sosyal yardım programlarının etkinliğini artırdıklarını, sosyal yardımları bütüncül şekilde uyguladıklarını belirtti.

Mahinur Özdemir Göktaş liderliğindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal yardımları sürdürüyor. Türkiye Aile Destek Programı ile bugüne kadar hanelere toplam 88,2 milyar TL destek sağlanırken, bu ayki ödemeyle birlikte destek miktarı 92,2 milyar TL'ye ulaştı. Bakan Göktaş, vatandaşların refahını artırma hedefi doğrultusunda daha fazla hane için sosyal yardım programlarına destek sağladıklarını da ekledi.

BENZER HABER