DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.39 ₺
G.ALTIN 2,859.13 ₺
BTC 62,983.91 $
ETH 2,452.43 $
BİST 9,964.58

Adana Büyükşehir Belediyesi Çocuk İşçiliğine Karşı Önlemler Alıyor

YaşamYerelAdana 10
Yayınlama: 20 Haziran 2024 Perşembe 08:15 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü, dünya genelinde artan çocuk işçiliği karşıtı hareketlere destek olmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. Dezavantajlı bölgelere farkındalık eğitimleriyle; Adana'nın farklı bölgelerinde dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerle çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratılıyor. Çocuklara yönelik etkinliklerle; çocukların güvenli ve sağlıklı çocukluk yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bilgilendirici

Adana Büyükşehir Belediyesi Çocuk İşçiliğine Karşı Önlemler Alıyor

Adana Büyükşehir Belediyesi, çocuk işçiliğine karşı etkili önlemler alıyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarla Adana'da çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratılarak çocukların hakları korunuyor. Dezavantajlı gruplara yönelik yapılan eğitimler ve etkinliklerle çocuklar güvenli bir çocukluk geçirmesi için destekleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Dünya genelinde artan çocuk işçiliği karşıtı hareketlere destek olmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürütüyor.

ADANA (İGFA) - Bu amaçla kurulan Çocuk Hakları Durağı’nda çocukların hakları konusunda ve bilgilendirme faaliyetleri sürdürülüyor.

Dezavantajlı Bölgelere Farkındalık Eğitimleriyle; Adana'nın farklı bölgelerinde dezavantajlı gruplara yönelik eğitimlerle çocuk işçiliği konusunda farkındalık yaratılıyor.

Çocuklara Yönelik Etkinliklerle; çocukların güvenli ve sağlıklı çocukluk yaşaması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bilgilendirici Broşürler dağıtılarak, toplumun her kesimine ulaşılabilmesi ve böylece çocuk işçiliği konusunda bilinçlenme ve harekete geçme teşvik ediliyor.

Mevsimlik Tarımda Çocuk İşçiliğiyle Mücadele edilerek, mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçiliğiyle mücadele için çalışma gerçekleştiriliyor ve çocukların güvenli, sağlıklı bir ortamda büyümeleri destekleniyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde yürütülen çalışmalar ile çocuk işçiliğine karşı kararlı adımlar atıyor. Dezavantajlı bölgelere yapılan farkındalık eğitimleri, çocuklara yönelik etkinlikler ve bilgilendirici broşürlerle toplum genelinde çocuk hakları konusunda bilinçlendirme sağlanıyor. Mevsimlik tarım işçiliğinde çocuk işçiliğiyle mücadele ederek, çocukların güvenli ve sağlıklı bir çocukluk dönemi geçirmeleri hedefleniyor. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu önemli adımları atan ekipler, çocuk işçiliği ile mücadelede öncü rol oynuyor.

BENZER HABER