DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.09 ₺
STERLIN 45.34 ₺
G.ALTIN 2,834.58 ₺
BTC 61,781.42 $
ETH 2,383.33 $
BİST 9,975.61

ABD Verileri BIST'i Destekledi! Piyasalar Hafif Alıcılı Açılış Bekliyor

Ekonomi 2
Yayınlama: 16 Ağustos 2024 Cuma 09:43 Kaynak: İGF Haber Ajansı

BIST 100 endeksi, dün öğleden sonra ABD’de açıklanan işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verilerinin olumlu etkisiyle günü %1,55 artışla 9.983 puandan tamamladı. Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası (C), Akbank ve Koza Altın İşletmeleri en çok işlem gören hisseler arasındaydı. Bugünse ABD'de Michigan tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile New York FED hizmet endeksi verileri takip edilecekken, TCMB’nin Ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi de açık

ABD Verileri BIST'i Destekledi! Piyasalar Hafif Alıcılı Açılış Bekliyor

ABD verilerinin BIST üzerindeki etkisi belli oldu! Endeks, dünü olumlu kapatırken, Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik gibi hisseler öne çıktı. Bugün ise piyasalarda ABD ve TCMB verileri yakından takip edilecek. Yatırımcıların gözü Michigan tüketici güven endeksinde! Ayrıca, döviz mevduatları ve yatırımlarda görülen değişiklikler de piyasaları etkilemeye devam ediyor.

BIST 100 endeksi, dün öğleden sonra ABD’de açıklanan ve resesyon endişelerini azaltan işsizlik maaşı başvuruları ve perakende satış verilerinin ardından, günü önceki kapanışa göre %1,55 artışla 9.983 puandan tamamladı.

İSTANBUL (İGFA) - Sanayi endeksi %1,71, mali endeks %2,32, hizmetler endeksi %0,66 ve teknoloji endeksi %1,51 değer kazandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 88'i prim yaptı, 11'i geriledi.

Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik, Türkiye İş Bankası (C), Akbank ile Koza Altın İşletmeleri en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Bugünse ABD’de dünkü verilere nazaran piyasa etkisinin çok daha sınırlı olmasını beklediğimiz Michigan tüketici güven endeksi, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile New York FED hizmet endeksi verileri takip edilecek. Yurt içindeyse bugün TCMB’nin Ağustos ayı piyasa katılımcıları anketi açıklanacak.

Enflasyon beklentilerinde değişiklik olup olmadığı takip edilecek.

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 323,5 milyon dolarlık hisse satarken, 17,6 milyon dolarlık DİBS aldı.

Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 2,45 milyon dolar artışla 168 milyar dolar oldu. KKM de haftalık bazda 49 milyar TL düşüşle 1,71 trilyon TL oldu.

Endekste bu sabah hafif alıcılı açılış bekleniyor.

ABD verilerinin BIST üzerinde yarattığı olumlu etki, endeksi yukarı yönlü taşıyor. Özellikle Türk Hava Yolları, Ereğli Demir Çelik gibi önemli hisselerdeki yükselişler dikkat çekiyor. Bugün ise ABD ve TCMB verilerinin piyasalarda nasıl bir etki yaratacağı merak konusu. Özellikle Michigan tüketici güven endeksi takip edilecek ve enflasyon beklentilerindeki değişiklikler önem kazanacak. Yatırımcılar, döviz mevduatları ve döviz kurlarındaki dalgalanmaları yakından izlemeye devam ediyor.

BENZER HABER