DOLAR 34.12 ₺
EURO 38.06 ₺
STERLIN 45.35 ₺
G.ALTIN 2,862.56 ₺
BTC 62,979.85 $
ETH 2,452.28 $
BİST 9,926.25

31 Mart öncesi yoğun seyahat: Doğu ve Karadeniz'de hareketlilik

Gündem 6
Yayınlama: 26 Mart 2024 Salı 16:09 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Yerel seçimler nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Türkiye'de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yaşanıyor. Vatandaşlar, memleketlerine oy kullanmak için yapılan seyahatlerle çevrim içi bilet satışlarında artış görülüyor.

31 Mart öncesi yoğun seyahat: Doğu ve Karadeniz'de hareketlilik

31 Mart seçimlerine sayılı günler kala, Türkiye'de seyahatler hareketleniyor! Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde oy kullanmak için memleketlerine dönen vatandaşlar, çevrim içi bilet satışlarında rekorlar kırıyor. Detaylar haberimizde!

Yerel seçimlerde oy kullanmak için memleketine dönen vatandaşlar, çevrim içi bilet satışlarında hareketlilik oluşturdu.

İSTANBUL (İGFA) - 31 Mart seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde görülüyor. 

Türkiye'de 31 Mart Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimler, ülke genelindeki seyahatlerde hareketliliği artırıyor. Bu hareketlilik, büyük ölçüde vatandaşların kayıtlı oldukları illere oy vermek amacıyla yaptıkları seyahatlerden kaynaklanıyor. Anlaşmalı olduğu yüzlerce otobüs operatörü, havayolu, feribot firması, araç kiralama ve otel rezervasyonu seçenekleriyle Türkiye’nin uçtan-uca hizmet sunan online seyahat biletleme uygulaması Obilet’in verilerine göre, 31 Mart seçimleri nedeniyle en yoğun seyahat hareketliliği Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz Bölgeleri’nde görülüyor. 

Kayıtlı oldukları seçim bölgelerinden uzakta yaşayan vatandaşların, oy kullanmak için döndükleri illere bakıldığında en büyük artış otobüs ve uçakla seyahatlerde; Siirt, Ağrı, Batman Mardin, Muş, Kars, Giresun, Ordu, Rize ve Tokat illerinde gözlemlendi. Online bilet satışlarında geçen yıla göre en çok artış olan ilk 20 ilin yer aldığı bölgelere bakıldığında ise 8 ilin Doğu Anadolu Bölgesi’nde, 6 ilin Karadeniz Bölgesi’nde, 4 ilin Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve birer ilin de İç Anadolu ve Akdeniz Bölgeleri’nde olduğu görülüyor.

Yerel seçimlerde oy kullanacak vatandaşlar uçak biletlerini seçimden yaklaşık 2 hafta önce satın alırken, otobüs biletlerini ise çoğunlukla seçim haftasında satın alıyor.

En çok bilet alınan yolculuk tarihi ise beklendiği gibi seçimden önceki son cuma günü olan 29 Mart.

31 Mart seçimleri yaklaşırken, Türkiye genelinde oy kullanacak vatandaşlar arasında seyahat telaşı giderek artıyor. Özellikle Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerindeki vatandaşlar, memleketlerine dönüş yolculuklarını planlamak için harekete geçiyor. Online seyahat biletleme platformlarındaki yükseliş, ülke genelindeki seyahat talebinin arttığını gösteriyor. 31 Mart öncesi en yoğun seyahat hareketliliği yaşanan bölgeler ve sayılarda artışın detayları merak konusu olmaya devam ediyor.

BENZER HABER