DOLAR 34.11 ₺
EURO 38.11 ₺
STERLIN 45.36 ₺
G.ALTIN 2,860.82 ₺
BTC 62,987.23 $
ETH 2,452.56 $
BİST 9,967.12

2025 Yılında Akaryakıt İstasyonlarının Tüketimi Dijital Olarak Takip Edilecek

Ekonomi 9
Yayınlama: 7 Temmuz 2024 Pazar 17:20 Kaynak: İGF Haber Ajansı

Maliye Bakanı Maliye Şimşek, 2025 yılında devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketiminin dijital olarak takip edilebileceğini duyurdu. Bu sistem sayesinde ticari ve bireysel taşıtların akaryakıt tüketimi kontrol altına alınacak, vergi kaybı önlenerek kayıt dışılığın azaltılması hedefleniyor.

2025 Yılında Akaryakıt İstasyonlarının Tüketimi Dijital Olarak Takip Edilecek

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 7 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 148

Warning: DOMDocument::loadHTML(): Tag figure invalid in Entity, line: 8 in /home/haberde/public_html/public/themes/oxygen/news.php on line 215

2025 yılında devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt istasyonlarındaki tüketim dijital olarak takip edilecek! Maliye Bakanı Maliye Şimşek'in açıklamasına göre, yeni sistemle vergi kaybı önlenecek, kayıt dışılığın önüne geçilecek.

2025 yılında devreye girecek Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilebilecek.

ANKARA (İGFA) - Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile ilgili detayı Hazine ve Maliye Bakanı Maliye Şimşek, sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Şimşek, 2025 yılı başında devreye alınacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketimi dijital olarak takip edilebileceğini duyurdu.

Bu sistem sayesinde ticari taşıtlarda zorunlu, bireysel taşıtlarda ilk etapta isteğe bağlı olacak sistemle akaryakıt istasyonlarındaki vergi kaybının önlenmesi ve kayıt dışılığın azaltılmasının sağlanacağı kaydedildi.

Bakan Şimşek, söz konusu paylaşımında, "Hedefimiz genel vergi oranlarını artırmadan, kayıt dışılığı azaltmak ve harcama kesintileriyle birlikte mali disiplinimizi daha da güçlendirmektir. Vergide adalet ve etkinliği artıracak çalışmalarımıza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Maliye Şimşek'in duyurusuna göre, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi ile akaryakıt tüketiminin dijital takibiyle vergi kaybı engellenecek ve kayıt dışılık azalacak. Bu gelişme, akaryakıt sektöründe önemli bir dönüşümü işaret ediyor.

BENZER HABER